Tekirdağ'da Orman Yangınına Müdahale Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'da Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

Tekirdağ\'da Orman Yangınına Müdahale Sürüyor

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde çıkan orman yangınına iş makineleri, itfaiye, arazöz, su tankeri ve helikopterlerle müdahale ediliyor. Alevler, yerleşim alanlarına yaklaşırken Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı helikopterler ve köylülerin yardımıyla kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yangının büyümesinde rüzgarın etkili olduğunu belirterek, ekiplerin yanı sıra diğer illerden de destek aldıklarını ifade etti.

17.07.2023 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Deveciköy- Kuştepe mevkisi arasında öğle saatlerinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için iş makineleri, itfaiye, arazöz, su tankeri ve helikopterlerle müdahale sürdürülüyor. Bölgeye yakın baraj ve nehirlerden su alan helikopterler, aralıksız olarak yangının etkisi altındaki yerlere su bırakıyor. İş makineleri ise alevlerin bulunduğu yerlere kum taşıyor.

ALEVLER KÖYE YAKLAŞTIÖte yandan alevler, akşam saatlerinde Malkara ilçesine bağlı Teteköy'e yaklaşmaya başladı. Alevlerin yerleşim alanlarına sıçramaması için Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 2 helikopterin müdahalesi sürerken, köylüler de traktörlerle ekiplere yardımcı oluyor.'YERLEŞİM ALANINA SIÇRAMAMASI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ'

Bölgede devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Yıldırım, öğle saatlerinde başlayan yangının, havanın rüzgarlı olması nedeniyle kısa sürede büyüdüğünü belirtti. Yıldırım, "Şu anda Çanakkale, İstanbul, Kırklareli, Edirne gibi illerimizden ekipler yardıma geldi. Aynı zamanda madencilerimizin iş makinelerini aldık, onlarla da yangına müdahale ediliyor. 2 yangın söndürme uçağı, 2 tanesi jandarma genel komutanlığına bağlı olmak üzere toplam 4 helikopterimiz de yangına müdahale ediyor. Jandarmamız, çevik kuvvetimiz, jandarma komandomuz, hepsi buradalar. Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Teteköy yerleşim alanına yangının sıçramaması için mücadele ediyoruz. Ama gördüğünüz gibi hava rüzgarlı, inşallah kısa sürede tamamıyla söndürülmüş olur. Şükürler olsun, yerleşim alanına şimdilik yangının gitmesini önledik" dedi.

Mehmet YİRUN- Şafak TAŞOYAR- Murat YAYIN/ MALKARA (Tekirdağ),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'da Orman Yangınına Müdahale Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement