Teknik Eğitim Vakfı Genel Başkanı Avcı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Teknik Eğitim Vakfı Genel Başkanı Avcı Açıklaması

"Ankara Ostim'de savunma sanayi kümesinin ihtiyacına yönelik olarak Mesleki ve Teknik İhtisas Eğitim Merkezi Projesi (METİM) ile HAVELSAN, ASELSAN, TAİ ve ROKETSAN gibi savunma sanayisinin öncü sektörlerine eleman yetiştirmek üzere önümüzdeki aralık ayı itibariyle eğitime başlayacağız"

06.11.2014 17:53

Teknik Eğitim Vakfı Genel Başkanı Özkan Avcı, "Ankara Ostim'de savunma sanayi kümesinin ihtiyacına yönelik olarak Mesleki ve Teknik İhtisas Eğitim Merkezi Projesi (METİM) ile HAVELSAN, ASELSAN, TAİ ve ROKETSAN gibi savunma sanayisinin öncü sektörlerine eleman yetiştirmek üzere önümüzdeki Aralık ayı itibariyle eğitime başlayacağız" dedi.

Avcı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, vakfın kuruluş amacı hakkında bilgi verdi.

Vakfın bir çok ilde şubesi olduğunu dile getiren Avcı, " Türkiye'de sürdürülebilir bir rekabet ancak iş piyasasının içindeki nitelikli teknik elemanlarla mümkündür, ilkesini benimsiyoruz. Bundan dolayı ilgili bakanlıklarla birlikte Türkiye'nin eğitim ve istihdam politikalarını yakından takip ediyor ve bu konuda projeler üretiyoruz. Bu anlamda ülkemizde yapılacak olan bütün çalışmalara öncü rol model çalışmaları yapıyoruz" diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Eğitim alanındaki maliyetlerin Diş Hekimliği Fakültesi ve Tıp Fakültesi kadar yüksek olduğunu ifade eden Avcı, şunları söyledi:

"Özellikle dünyadaki eğitim maliyetleri yüksek eğitim alanlarına bakıldığında Teknik ve Mesleki Eğitimin maliyet olarak Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinden sonra 3'üncü sırada geldiğini göreceğiz. Gayri Safi Milli Hasıla'dan elde edilen ülke kaynaklarının bu alana aktarılmasıyla ilgili daha hassas davranılması ve buranın çıktılarının özellikle istihdam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hedefimiz 2023 lider ülke Türkiye'dir. Bu hedef dünyada ekonomik açıdan gelişmiş 10 ülke arasına geçebilmek ise ancak bu pahalı eğitimden mezun ettiğimiz gençlerin kendi alanlarında istihdam edilebilmelerini sağlamakla olur."

-Vakfın hedef ve projeleri

Vakıf olarak rol model çalışmalar ve uygulanabilir projeleri hayata geçirdiklerine değinen ve hedeflerini anlatan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vakıf olarak, rol model çalışmalar ve uygulanabilir projeler hayata geçiriyoruz. Bu anlamda TEKEV Sürekli Eğitim Merkezi'ni oluşturdu. Özellikle sektörle birlikte eğitimin nasıl olacağını birlikte belirleyebileceğimiz kriterlerle Kayseri ve Ankara'da çalışmalara başladık. Ankara Ostim'de savunma sanayi kümesinin ihtiyacına yönelik olarak Mesleki ve Teknik İhtisas Eğitim Merkezi Projesi (METİM) ile HAVELSAN, ASELSAN, TAİ ve ROKETSAN gibi savunma sanayisinin öncü sektörlerine eleman yetiştirmek üzere önümüzdeki aralık ayı itibariyle eğitime başlayacağız."

Türk Dünyası Kültür Başkenti projesini desteklediklerini belirten Avcı, "Vakfımız bünyesinde Balkanlar ve Türk Dünyası ile Afrika ve Ortadoğu olmak üzere iki masa oluşturduk. Bunlarla ilgili ülkeleri şuanda inceliyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Özellikle bu ülkelerde 'dilde, fikirde, iş'te birlik' ilkesi ile yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Teknik Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi İl Başkanı İsmail Meşelikaş ise sunumunda TEKEV ve şube olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teknik Eğitim Vakfı Genel Başkanı Avcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement