Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarına Tepkiler

Terör Saldırılarına Tepkiler

MANİSA (AA) – İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla Salihli'de Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları 'Renklerimiz farklı, sevdamız aynı' sloganıyla halı saha maçı yaptı, Akhisarlı vatandaşlar ise "Teröre Tepki Yürüyüşü"ne katıldıSalihli Gençlik Halı Sahası'nda...

19.12.2016 00:00

MANİSA (AA) – İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarına tepki göstermek amacıyla Salihli'de Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları 'Renklerimiz farklı, sevdamız aynı' sloganıyla halı saha maçı yaptı, Akhisarlı vatandaşlar ise "Teröre Tepki Yürüyüşü"ne katıldı

Salihli Gençlik Halı Sahası'nda bir araya gelen ve esnaflar tarafından oluşturulan Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarı takımları arasında maç yapıldı.

"Renklerimiz farklı, sevdamız aynı" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte polis ve askerlere karanfil, Salihli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdullah Varol'a Türk Bayrağı verildi.

Halı sahadaki oyunculardan Tevfik Köroğlu, "Ülke olarak son günlerde çok sayıda acı olayı yaşadık. Ancak bu olaylar birlik ve bütünlüğümüzü asla bozamayacak. Bizleri getirmek istedikleri oyuna da asla izin vermeyeceğiz. Gerek Galatasaray taraftarları gerekse Fenerbahçe taraftarları olarak teröre karşı birlik mesajı vermek istedik." dedi.

Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan karşılaşma öncesi İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Karaca ve İlçe Jandarma Karakol Komutanı Teğmen Ebubekir Turan'a plaket takdim edildi.

Akhisar da ise, Balkan Göçmeni Derneği tarafından "Teröre Lanet Yürüyüşü" organize edildi. Rumeli caddesi üzerinden başlayan yürüyüş, Milli Egemenlik Meydanı'na kadar sürdü. "Bir ölürüz bin diriliriz", "Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun" yazılı dövizlerin taşındığı yürüyüşe vatandaşlar da destek verdi.

Yürüyüşe 1998 yılında Hakkari'de terör örgütü PKK ile girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mehmet Dönmez'in annesi Emine Dönmez de elinde oğlunun fotoğrafı ile katıldı.

Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği Başkanı Tunay Gül gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bizlerde şehit ve gazi olmaya hazırız. Akhisar Balkan Göçmenleri Derneği olarak her terörü şiddet ve nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu terör olaylarında kimlerin eli ve parmağı varsa, kimin planı ve projesi varsa Allah onları kahreylesin. Biz her zaman söylediğimiz gibi canımızı, kanımızı bu ülkeye adamışız. Gerektiğinde her birerimiz şehit ve gazi oluruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement