Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın Yerine Avm Yapılmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın Yerine Avm Yapılmasına Tepki

Tevfik Sırrı Gür Stadı\'nın Yerine Avm Yapılmasına Tepki

-mersin'de 1951'de dönemin efsane valisi Tevfik Sırrı Gür'ün adını taşıyan stadyumun yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı ileri sürüldü.

05.06.2013 14:12

-mersin'de 1951'de dönemin efsane valisi Tevfik Sırrı Gür'ün adını taşıyan stadyumun yıkılarak yerine alışveriş merkezi yapılacağı ileri sürüldü. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun son derece değerli olan arazisinin yeni stadyum yerleşkesi yapımını üstlenen TOKİ'ye devredildiğini belirten Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, "Tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nu rant kapısı yapmayacağız" dedi.

Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Nuri Özdemir, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nı yıkarak yerine AVM yapmak isteyen TOKİ'yi eleştirdi. Özdemir, beraberinde sivil toplum kuruluşları ve bazı dernek temsilcileri ile Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde basın toplantısı düzenledi. Özdemir, TOKİ'nin, Gençlik ve Spor, Çevre ve Şehircilik ile Maliye Bakanlığı'nın ilgili müdürlükleri arasında imzalanan protokol gereği Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın bulunduğu alana yönelik imar planı değişikliği teklifi hazırlandığını kaydetti.

Siyasi iktidarın, yapımı TOKİ tarafından üstlenilen ve önümüzdeki günlerde Akdeniz Oyunları'nda hizmet edecek olan Mersin Arena Stadyumu'nun inşası karşılığında, mevcut Tevfik Sırrı Gür Stadı ve bulunduğu alan için yüksek rantlı yeni bir AVM yapımını hedeflediğini ileri süren Özdemir, "Bu konuda hiçbir yerel idarenin, sivil toplum örgütünün, meslek odalarının ve kamuoyunun bilgisi ve görüşüne başvurma gereği duymadan bu bölgeye yapı emsali 3 olan ve alanın tamamına oturan yeni bir alışveriş merkezi yapılmak istenmektedir. Ak Parti iktidarının Türkiye'nin her yerinde bir takıntı halinde kendisini ortaya koyan ve rant kokan bu tür yapılaşmaları ilk değildir. Bunun en son örneğini İstanbul Taksim'de gördük ve halkın karşı çıkışı karşısında hükümetin attığı geri adımı hep birlikte izledik. Bundan sonra Ak Parti hükümeti şunu iyice anlamıştır ki, değil yüzde 50, yüzde 90 oy alsan bile, halka rağmen istediğin şeyleri kendi kafana göre yapamazsın" dedi.

Zaten ekonomik anlamda büyük sıkıntı çeken küçük esnafın daha da ezilmesi ve yandaşları zengin etmek için amacıyla hazırlanan AVM projesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Nuri Özdemir daha sonra şu görüşlere yer verdi:

"Bu proje ile merkezileşmeye karşı olduğunu söyleyen hükümet, birçok büyük kentte ve farklı siyasi partilerden seçilen yerel idarelerin bulunduğu yerleşimlerde olduğu gibi Mersin'de de en büyük merkezileştirme hamlelerinden birini hayata geçirmek niyetindedir. Plan değişiklikleri teklifleri ile gündeme getirilen AVM projesi, kentin, kent merkezinin, kent insanının ve toplumun her kesiminin ihtiyacını karşılamaktan uzaktır. Söz konusu alan, Efrenk Vadisi Özel Proje alanı kapsamında, kentte mevcut sembolleşmiş değeri ile çağdaş bir kent merkezinin gerçek ihtiyaçları gözetilerek kamusal kullanıma açık rekreasyon ve yeşil alan fonksiyonları ile planlanmalı ve buna göre düzenlenmelidir. Bu amaç dışında kentsel rantın haksız bir şekilde yandaş çevrelere yönelmesini amaçlayan, merkezi idareler tarafından hazırlanacak kar odaklı plan ve projeler karşısında Mersin halkının haklı tepkisi ile karşılaşacaklardır." - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın Yerine Avm Yapılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement