Tff Başkanı Özgener: "Yabancı Sayısını Artırma Düşüncemiz Yok" - Son Dakika
Güncel

Tff Başkanı Özgener: "Yabancı Sayısını Artırma Düşüncemiz Yok"

Tff Başkanı Özgener: "Yabancı Sayısını Artırma Düşüncemiz Yok"

Samsun'a Gelen Türkiye Futbol Federasyonu (tff) Başkanı Mahmut Özgener, Yabancı Sayısının 6+2+2 Olarak Belirlenmesiyle İlgili Olarak Yapılan Eleştirileri Talihsizlik Olarak Yorumlayarak, "bir Kararın Altından 2 Sene Sonra Şu Karar Alınacak Şeklinde Yorumların Yapılmasını Doğru Bulmuyorum. Bizim Yabancı Sayısını Artırma Gibi Bir Düşüncemiz Yok" Dedi.

16.06.2010 21:51

Samsun'a gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, yabancı sayısının 6+2+2 olarak belirlenmesiyle ilgili olarak yapılan eleştirileri talihsizlik olarak yorumlayarak, "Bir kararın altından 2 sene sonra şu karar alınacak şeklinde yorumların yapılmasını doğru bulmuyorum. Bizim yabancı sayısını artırma gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

Dün akşam özel bir uçakla Samsun'a gelen TFF Başkanı Mahmut Özgener, bugün Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret etti. Milli takım forması hediye eden Özgener daha sonra Samsunspor kulübüne ziyarette bulundu. Başkan Hakkı Tomaç'a da milli takım forması hediye eden TFF Başkanı Mahmut Özgener, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yabancı sayısının 6+2+2 olarak belirlenmesiyle ilgili soruya yanıt veren Özgener, "Sahada oynayacak ve kulübede oturacak oyuncu sayısında bir değişiklik yok. Fakat kulüplerimizin sözleşme imzalayacağı yabancı sayısında bir artış var. Artı 2 neticede kulübede oturacak. Bu bizim 2 yıl geçici süreyle aldığımız bir karar. Ama bu kararın alınmasından bir sonraki aşamada yapılan yorumları yanı bunun 6+4'e çıcağı artı 10'a çıkacağı yönündeki yorumları talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bir kararın altında 2 sene sonra şu karar alınacak şeklinde yorumların yapılmasını doğru bulmuyorum. Bizim yabancı sayısını artırma gibi bir düşüncemiz yok" dedi.

YABANCI SAYISI ARTMIYOR

Bunun yabancı sayısını artırmak gibi bir düşünceyle alınmış bir karar olmadığını dile getiren TFF Başkanı Mahmut Özgener, kulüplerin 8'den fazla yabancı oyuncuyla mukavele yapma sorununa yardımcı olmak düşüncesiyle alınan bir karar olduğunu kaydetti. Özgener, "Bunu hemen Türkiye'de yabancı sayısı artıyor, değişiyor, serbest kalacak şeklinde yorumlamayın. Bu böyle olmayacaktır" diye konuştu.

MESUT'UN PERFORMANSI HEM SEVİNDİRDİ HEM ÜZDÜ

Bursaspor'un şampiyon olmasıyla ilgili bir soruyu da yanıtayan TFF Başkanı Mahmut Özgener, şampiyonun saha içi performansının belirlediğini kaydetti. Ülkedeki şampiyon takımların sayısının artmasının lige ayrı bir renk ve rekabet katacağını dile getiren Özgener, Alman Milli takımını seçen Mesut Özil'in Dünya Kupası'ndaki performansının kendisini hem sevindirdiğini hemde üzdüğünü belirtti. Fatih Terim ve yardımcılarının geçen süreçte Mesut'un Türk milli takımını seçmesi yönünde çok yoğun çabaları olduğunu söyleyen Özgener, "Ama Mesut değil, ailesi Alman milli takımında oynamasını istedi. Onun tercihi konusunda bizim yapabileceğimiz fazla bir seçenek yoktu. Sadece Mesut konusunda değil yurtdışındaki futbolcuların ülkemizi seçmesi konusunda yoğun çabalarımız oldu" diye konuştu.

Milli takımın Dünya Kupası'nda olmamasından son derece üzgün olduklarını belirten Mahmut Özgener, sözlerini şöyle sürdürdü :

"Ama nümüze bakmak zorundayız. Dünya Kupası'na gidemememiz bizim için bir başarısızlıktır. Dünya Kupası'nı seyrettiğimizde Türk Milli takımımızın orada çok iyi işler yapacağını tahmin ediyordum. Eğer bir futbol ülkesiysek ve futbol ülkesi olmak istiyorsak, bu tip büyük organizasyonlarda yer almalıyız. Önümüzdeki ilk büyük organizasyon olan 2012'deki Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. açlarımız Eylül ayında başlıyor. Yeni bir teknik direktörümüz ve iyi bir kadromuz var. İnşallah iyi bir performans göstererek 2012'de iddialı bir takım oluruz."

Bank Asya'daki lig statüsünün aynı şekilde devam edeceğini kaydeden Mahmut Özgener, ilk iki takımın direk, üçüncü takımın ise play-off maçlarından Süper Lige çıkacağını belirterek, bunun ligdeki kaliteyi artırdığını ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tff Başkanı Özgener: 'Yabancı Sayısını Artırma Düşüncemiz Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement