Tika'dan Romanya'ya Göz Kliniği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Romanya'ya Göz Kliniği

Tika\'dan Romanya\'ya Göz Kliniği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Romanya'nın Mangalia şehrinde göz kliniği açıldı.

04.09.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Romanya'nın Mangalia şehrinde göz kliniği açıldı.

Romanya'da Türklerin yoğun yaşadığı Dobruca bölgesindeki Mangalia şehrinde, TİKA'nın desteği ile kurulan modern göz kliniğinin açılışıyla ilgili tören düzenlendi.

Törene, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan, TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan, Romanya Demokrat Türk Birliği Milletvekili Hüseyin İbram, Romanya Müslüman Tatar Türklerin Demokrat Birliği Milletvekili Ahmet Varol, Mangalia Belediye Başkanı Radu Cristian, Köstence vali yardımcıları ve Romanya'daki Türk sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Büyükelçi Ertaş, Türkiye ve Romanya arasında sağlık alanındaki işbirliğinin ilerleyen süreçte daha fazla gelişeceğini belirtti.

Mangalia Belediye Başkanı Cristian, projenin hızla tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ve TİKA'ya teşekkür etti.

Proje kapsamında, TİKA'nın desteğiyle temin edilen, göz hastalıkları tedavisinde kullanılacak modern tıbbi cihaz ve ekipmanlar, Mangalia Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

TİKA yetkilileri, Romanya'da son iki yılda sağlık konusunda birçok başarılı projeyi hayata geçirdiklerini ve Romanya ile sağlık alanındaki işbirliğinin artırmasının öngörüldüğünü bildirdi.

Yeni klinikten önce 60 bin kişilik bölge halkı, göz sağlığı hizmetlerinden faydalanabilmek için 50 kilometre uzaklıktaki Köstence ilindeki hastanelere gidiyordu. Göz kliniğinden yaz aylarında bölgeyi ziyaret eden turistlerin de yararlanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Romanya'ya Göz Kliniği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement