Tika ile Bursa Osmangazi Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Tika ile Bursa Osmangazi Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü

28.05.2014 12:40

"Başçarşı Meydanı Çevre Düzenleme Projesi", Saraybosna'nın sembolü olan sebil ve civarının, altyapı ve çevre düzenlemesini kapsıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Bursa Osmangazi Belediyesi arasında "Başçarşı Meydanı Çevre Düzenleme Projesi" işbirliği protokolü, TİKA Başkanı Serdar Çam ile Osman Gazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından imzalandı.

Söz konusu proje, Bonsa Hersek'in başkenti Saraybosna'nın sembolü olan sebil ve civarının altyapı ve çevre düzenlemesini kapsıyor. Bu kapsamda projenin finansmanı ortaklaşa olarak Osmangazi Belediyesi ile Saraybosna Stari Grad Belediyesi tarafından karşılanarak TİKA tarafından hayata geçirilecek.

TİKA Başkanı Çam, "Bursa Osman Gazi Belediyesi ile birlikte TİKA olarak Bosna Hersek'te Başçarçı'da çevre düzenlemesi projemiz başlayacak" ifadesini kullanırken, Osman Gazi Belediyesi'nin hem kendi bölgesinde hem de Balkanlar'da çok "güzel ve hayırlı" çalışmalar yaptığını ifade etti.

Çam, zaman zaman bazı çalışmaları söz konusu belediye ile ortaklaşa yürüttüklerine işaret ederek, hem Bosna Hersek hem de Sırbistan'da selle ilgili acı günlerin yaşandığını belirtti. Çam, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak ilk defa dünyada yardımları ulaştıran ülke olduk. TİKA, AFAD ve diğer STK'lar olarak acil yardımlarda bulunuldu. Bunlar kardeşlik hukukunu ortaya koyan hayırlı ve güzel çalışmalar. Devletimizin ve hükümetimizin bize verdiği imkanlar çerçevesinde hem TİKA olarak hem de Osman Gazi Belediyesi ile çalışmalar yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve bu çalışmalar artarak devam edecek."

Bursa Osman Gazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise Balkanlar'da kardeş belediyeler vasıtasıyla bölgeyle irtibat kuran, halklarla bütünleşen ve tecrübelerini paylaşan bir belediye olduklarını ifade ederek, belediyenin sel felaketinde Bosna Hersek'te üzerinde düşen görevi yerine getirdiğini ve bundan sonra da kardeş belediyeler ile beraber çalışma yürüteceklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika ile Bursa Osmangazi Belediyesi Arasında İşbirliği Protokolü - Son Dakika


Advertisement