Tiyatro Buluşmasında Geri Sayım Başladı - Son Dakika
Güncel

Tiyatro Buluşmasında Geri Sayım Başladı

Tiyatro Buluşmasında Geri Sayım Başladı

Dikili Türkiye ve yurtdışından tiyatro gruplarını buluşturacak; sanatseverler kamp yapıp, çadır kuracak.

10.07.2012 16:39

Dikili 6. Türkiye Tiyatro Buluşması Dikili Belediyesi ve Türkiye Tiyatrolar Birliği'nin işbirliğiyle 11-16 Temmuz tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılacağı bir törenle başlayacak. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven tüm tiyatro severleri yapılacak etkinlik için ilçeye davet etti.

Dikili'de yarın başlayacak olan 6.Türkiye Tiyatro Buluşması için İzmir Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü Orçun Masatçı, Devlet sanatçısı Turgay Tanülkü ve Tango sanatçısı Faysal Tekoğlu katıldılar.

Sanatın başkenti Dikili

Toplantıda ilk söz alan Türkiye Tiyatrolar Birliği dönem sözcüsü Orçun Masatçı; "6.Türkiye Tiyatro Buluşması, Türkiye'nin en çok atölye kurulan, en çok söyleşinin yapıldığı festivaldir. Dünya üzerinde örnek olarak verebileceğimiz 'Edinburg' Tiyatro Festivali, Almanya'da Hamburg Tiyatro Festivali ve Avusturya'da Viyana Festivali vardır. Bu yüzden buradan söylüyorum ki Türkiye'de sanatın başkenti varsa burası Dikili'dir. Türkiye Tiyatro Birliği olarak buradan ilan ediyorum. Sanatın başkenti Dikili'dir" dedi. Masatçı; "Dikili amatörlere, profesyonellere, devlet ve halk sanatçılarına sahip çıkarak bunu göstermiştir. Sanatın bir çok alanında varlığını hissettirmiş bir kent olarak bugün itibarıyla bunu buradan açık yüreklilikle söyleyebilirim" dedi.

Türkiye Tiyatrolar Birliği ve Dikili Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türkiye Tiyatro Buluşması'nın 6. kez, 11 Temmuz tarihinde başlayacak. 16 Temmuz 2012 tarihine kadar devam edecek buluşmada 11 atölye, 11 söyleşi, 13 oyun, 9 sokak oyunu, 1 çatı örgütlenmesi tartışması, 2 müzik grubu ve 33 tiyatro topluluğunun temsilcilerinin yer alacak. Tiyatro üreticilerinin, deneyimlerinin paylaştığı, tiyatro sanatıyla ilgiyi önemli söyleşilerin gerçekleştiği, usta isimlerin atölye çalışmaları ile gelişim sağlandığı bu buluşmanın amatörler ve profesyonelleri bir araya getireceğini ifade eden Türkiye Tiyatrolar Birliği Dönem Sözcüsü Orçun Masatçı, "Bu buluşmada 300 tiyatro üreticisi yer alacak. 5-6 bin seyirci bekliyoruz" dedi.

Tiyatro'yu yaşatacağız

Toplumsal çabanın ürünü 12 Eylül askeri müdahalesinin ardından Dikili'nin toplumsal aydınlanma için adeta bir merkeze dönüşerek, demokrasi platformu işlevini sağladığını vurgulayan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, şehir tiyatrolarının yok edilmeye çalışıldığı bir ortamda Dikili'nin tiyatronun yaşaması için verdiği çabanın önemine dikkat çekti. Özgüven, "Çadırını alan herkese ücretsiz çadır alanlarımızı açıyoruz. Ünlü isimlerin bir arada olacağı tiyatro buluşmasında bir çatı örgütlenmesi tartışması da gerçekleştireceğiz" diye konuştu. Özgüven 'buluşmada emeği geçen herkese, katılımlarıyla buluşmaya katkı sağlayacak tüm sanatçı ve izleyicilere şimdiden teşekkür ediyorum' dedi.

"Sanat hayattır, hayat sokakta" temasıyla gerçekleştirilecek etkinliklere Türkiye'nin dört bir yanından farklı tiyatro gruplarının yanı sıra Hollanda, Yunanistan ve Irak gibi ülkelerden de çeşitli tiyatro grupları katılım gösterecek. Düşbaz ve Bansita konseri ile unutulmaz saatler yaşanacak.

Ünlü isimler bir arada

6. Türkiye Tiyatro Buluşması'na Ferhan Şensoş, Çağan Irmak gibi usta isimlerin yanında , Erkan Gökgüce, Yılmaz Öğüt, Turgay Tanülkü, Haluk Işık, Sırrı Süreyya Önder, Nejat birecik, Gupse Özay, Hakan Meriçliler, Yiğit Arı gibi pek çok usta ismin yanı sıra Ortaoyuncular, Yenikapı Tiyatrosu, Bitlis Sanat Tiyatrosu ve daha pek çok tiyatro grubu oyunlar sergileyecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatro Buluşmasında Geri Sayım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement