Tiyatrohane Sevgililer Gününü Sahnede Kutlayacak - Son Dakika
Güncel

Tiyatrohane Sevgililer Gününü Sahnede Kutlayacak

Tiyatrohane Sevgililer Gününü Sahnede Kutlayacak

Akademik bir sanat okulu olan Tiyatrohane'nin profesyonel oyunculardan oluşan Prodüksiyon Tiyatrosu, "Sevgili" isimli oyunu ile Türkiye Prömiyerini gerçekleştiriyor.

09.02.2016 16:10  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof. Dr. Hülya Nutku tarafından yönetilen ve başrollerini Dokuz Eylül Üniversitesi, Oyunculuk Bölümü mezunu Zeynep Nutku ve Erk Bilgiç'in paylaştığı absürt komedi türündeki Harold Pinter imzalı oyun, 14 Şubat saat 18:30'da, Fuar İzmir Sanat Sahnesi'nde, ilk defa seyircisiyle buluşacak. Oyun, ilişkilerde ve evlilikte süre gelen tekdüzeliğe bakış açımızı derinden sarsarken görünenin arkasındakini eğlenceli bir yolla sorgulatıyor.

SEVGİLİLERE ÖZEL KOLTUK HİZMETİ

Prömiyerde kişiye özel sürprizler, seyirciye farklı bir deneyim yaşatacak. Tiyatrohane halka ilişkiler uzmanı Melike Çerçioğlu Bilgiç; biletlerini alan seyircilerin en son 12 Şubat 2016 tarihine kadar bildirmek kaydıyla, koltuklarına özel hazırlanmış üç farklı sürpriz hizmetten birini ücretsiz olarak alabileceklerini belirtirken oyun sonrası fuayede ufak bir kokteylin ve özel olarak hazırlanmış fotoğraf kabinin seyircileri beklediğini bildirdi.

BİR EVLİLİK KAÇ KİŞİLİKTİR?

Oyunun yönetmeni, Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Nutku oyun ile ilgili yaptığı açıklamada"Bir kadın bir erkek... Üstelik evliler... Aralarından değişkenlik taşıyan uç duygular, yaşadıkları dünyaya olan yabancılaşmaları ve kalıplaşmış davranışlarıyla, bulundukları ortamın tehlikelerinden uzak savunma yöntemleri ile Pinter'a özgü bir üslupla, ikiyüzlü ahlak anlayışının getirdiği rolleri oynamaktalar. Işık tasarımını Abdullah Uyan'ın yaptığı oyunumuzda, ışıkla ruh hali, tavırla atmosfer, ilişkilerde iniş çıkışlar, sözsüz oyunların ayrıntıları, yaşama yönelik çılgınlıklar, tekdüzeliğin içinde arayışlar, dış dünyadan kaçış, bir Pinter oyunu Sevgili işte..." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tiyatrohane Sevgililer Gününü Sahnede Kutlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement