Trabzon - Alican İçin Yürüdüler Gürcistan'da Tutuklu Bulunan Genç İçin Trabzon'da Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Trabzon - Alican İçin Yürüdüler Gürcistan'da Tutuklu Bulunan Genç İçin Trabzon'da Yürüyüş Düzenlendi

Trabzon - Alican İçin Yürüdüler
Gürcistan\'da Tutuklu Bulunan Genç İçin Trabzon\'da Yürüyüş Düzenlendi

Gürcistan'da 3.5 Yıl Önce Bıçaklı ve Yaralamalı Bir Kavgaya Karıştığı İddiasıyla 14 Yıl Hapse Mahkum Olan 21 Yaşındaki Alican Ataoğlu'nun Türkiye'ye İade Edilmesi İçin Arkadaşları ve Ailesi, Yürüyüş Düzenledi. Yaklaşık 100 Kişilik Grup Gürcistan Konsolosluğu'na da Siyah Çelenk Bıraktı.

14.09.2010 18:45

Gürcistan'da 3.5 yıl önce bıçaklı ve yaralamalı bir kavgaya karıştığı iddiasıyla 14 yıl hapse mahkum olan 21 yaşındaki Alican Ataoğlu'nun Türkiye'ye iade edilmesi için arkadaşları ve ailesi, yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik grup Gürcistan Konsolosluğu'na da siyah çelenk bıraktı.

Trabzon Sanatevi önünden Ortahisar Mahallesi'nde bulunan Gürcistan Konsolosluğu'na yürüyen ve konsolosluğa 20 metre mesafede basın açıklaması yapmasına izin verilen grup, 'Gürcistan şaşırma, sabrımızı taşırma, Alican'ı bize ver" sloganlarını attı.

Üzerinde 'Alicanımız'ı bize verin' yazılı siyah çelengi basın açıklaması yaptıkları noktaya bırakan grup adına bir konuşma yapan Hakan Kurbetli, "Ataoğlu ailesini kahretmeden Alican kardeşimizin Türkiye'ye iade edilmesini istiyoruz. Bunu da yapacak bir Türk büyüğü arıyoruz. Bizler Trabzonlu gençler olarak 3 yıldır gençliğinde geçirmesi gereken en güzel günlerini cezaevinde geçiren kardeşimiz Alican Ataoğlu'nun artık Türkiye'ye iade edilmesini istiyoruz" dedi. Ataoğlu'nun Türkiye'ye iadesi için başvurmadık yer bırakmadıklarını söyleyen Kurbetli, "Kardeşimiz Alican için olumlu yanıt alamazsak eylemlerimizi sürdüreceğiz. Gerekirse oturma eylemi yaparak, Gürcistan'a karşı boykot uygulayacağız" diye konuştu.

Konuyu Trabzon ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da anlattığını belirten Alican Ataoğlu'nun annesi Emine Ataoğlu, "Oğlum cezaevinde verem oldu. Türkiye'ye getirilmesi için doktor raporu var ama yetkililer raporu imzalama karşılığında bizden 200 bin dolar rüşvet istiyor. Başbakanımız Erdoğan ve Devlet Bakanımız Faruk Özak'tan iki kez yardım talep ettim. İnşallah Gürcistan bu kez oğlumu iade eder ve huzura kavuşuruz" dedi.

Polisin açıklama sırasında Gürcistan Konsolosluğu önünde yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü. Grup basın açıklaması sonrasında olaysız dağıldı.

GÜRCİSTAN'DA TUTUKLU

Gürcistan'ın Zestafoni kentinde 19 Haziran 2007'de meydana gelen olayda, iddiaya göre Trabzonlu Cevdet Ataoğlu'nun işlettiği restorana gelen ve alkollü oldukları belirlenen 5 Gürcü, içeriye alınmayınca kapıdaki Gürcü görevliyi dövüp Türk bayrağını yere attı. Camları kıran Gürcülerle lokantada bulunan Cevdet Ataoğlu (50), oğlu Alican Ataoğlu (20), aşçı Ayşe Aydoğdu ve görevli Köksal Yıldız arasında arbede çıktı. Aşçı Ayşe Aydoğdu'yu arabaya bindirerek restorandan kaçırmaya kalkışan Gürcülerden biri bıçakla yaralandı. Restoran sahibi Cevdet Ataoğlu'nun çağırdığı polis, yaralı Gürcü vatandaşını hastaneye kaldırdı, lokantadaki kişileri de gözaltına aldı. Cevdet Ataoğlu, ailesinin iddiasına göre olaydan iki gün sonra 10 bin dolar rüşvet karşılığında serbest kaldı ve hakkında dava açılmadı. Gözaltındaki kişiler için açılan dava sonucunda ise Alican Ataoğlu ve Köksal Yıldız 14'er yıl hapse mahkum oldu. Alican Ataoğlu, Gürcistan'a hapiste kaldığı süre içinde zehirli mantar ve verem hastalıklarına yakalandı. Ailesi, hastalığı nedeniyle cezasını Türkiye'de çekmesini istediği Alican Ataoğlu için Başbakan Erdoğan'a da başvurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzon - Alican İçin Yürüdüler Gürcistan'da Tutuklu Bulunan Genç İçin Trabzon'da Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement