Trakya'da 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Trakya'da 19 Mayıs Kutlaması

Trakya\'da 19 Mayıs Kutlaması

Trakya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

19.05.2013 16:05  Güncelleme: 14:36

Resmi kutlamaların yanı sıra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri 'Ataya saygı' yürüyüşü gerçekleştirdi. Tekirdağ'daki törende Fatih Demirci, nişanlısı Özden Nalcın'a Tekirdağspor yürüyüş grubu önünde sürpriz evlilik teklifinde bulundu.

Edirne'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ceylan ve çok sayıda öğrenci saat 09.30'da 25 Kasım Stadyumu'nda toplanırken, kortej halinde Atatürk Anıtı'na yürüdü. Buradaki törene Edirne Vali yardımcısı Salih Aylınok, Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ceylan, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından Edirne Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ceylan,anıta çelenk sundu.

TRAKYA KARTALLARI ALKIŞ ALDI

CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 'Ataya saygı' yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ile Kemal Değirmendereli, CHP Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, partililer, dernek üyeleri ve Beşiktaş taraftarı olan ve kendilerini 'Trakya Kartalları' olarak adlandıran taraftarlarla yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Beşiktaş taraftarları 'Atam İzindeyiz' ve 'Gençliğime Dokunma' yazan dövizler taşıdı. Yürüyüşe katılanları Beşiktaş taraftarlarını alkışladı. Edirne Belediye Başkanlığı önünde belediye bandosu eşliğinde kortej Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yürüyüşe katılanlar, Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

Edirne'nin Kaşan İlçesi'ndeki tören, saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde başladı. Törene CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 4'ünü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Yıldırım Alel, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür vekili Vedat Çimen'in çelenk sunması ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra öğrencilerin de içinde bulunduğu kortej Mehmet Gemici Cennet Bahçesi'ne yürüdü.Tören, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüllerini verilmesiyle sona erdi. CHP ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeli ise, Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktı.

Tekirdağ'daki tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki törene, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, 8'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tekirdağ Valiliği bahçesindeki törene geçildi.

Törende, Tekirdağ Gençlik Merkezi Halk oyunları ekibi yöresel oyunlarını sergilerken, minik tekvandocular bir gösteri sundu. Tekirdağ Dağcılık Kulübü üyesi 2 kişi ise, Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı 4 katlı binasından Türk bayrağı açarak inmeleri büyük alkış aldı.

SÜPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

Tekirdağ'da ADD ve CHP'liler 'Ataya saygı' yürüyüşü düzenledi. Yürüyüşe dernek ve parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Yürüyüş korteji Hükümet Caddesi üzerindeyken, Fatih Demirci, nişanlısı Özden Nalcın'a Tekirdağspor yürüyüş grubu önünde sürpriz evlilik teklifinde bulundu. Kortejdekiler 'Mutluluklar size mutluluklar' diye tezahürat yaparken, evlilik teklifi karşısında oldukça şaşıran Özden Nalcın'ın, Fatih Demirci'nin teklifini 'evet' diyerek kabul etti.

Yürüyüş Tuğlalı Parkta topluca okunan Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve İstiklal Marşının ardından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla tamamlandı.

KIRKLARELİ'NDE 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Kırklareli'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı,saa 10.00'da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları ekibi gösteri yaptı.

Saat 11.00'da ise CHP ve ADD ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, 'Ataya Saygı' yürüyüşü düzenledi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 3 bin kişi, Dingiloğlu Parkı'ndan Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Törene katılanlar gençler, sembolik olarak, Atatürk'ün Samsun'a çıkışın sembolik olan Bandırma Vapuru maketini taşıdı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının İstanbul Caddesi üzerinde bulunan Kongre Meydanı'nda yapıldı. Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Tuncay Akgöl'ün çelenk sunmasının ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.Törene vatandaşlar fazla ilgi göstermezken,alandaki sandalyelerin büyük kısmı boş kaldı. Tören, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trakya'da 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement