CHP Van İl Başkanı Şen: Tüm İhaleler Soruşturulmalı - Son Dakika
Güncel

CHP Van İl Başkanı Şen: Tüm İhaleler Soruşturulmalı

CHP Van İl Başkanı Şen: Tüm İhaleler Soruşturulmalı

CHP Van İl Başkanı Cemal Şen, Van depreminin ardından yapılan ihalelerin hepsinin soruşturulması gerektiğini söyledi.

08.11.2013 10:05  Güncelleme: 11:11

Van Valisi Aydın Nezih Doğan ve vali yardımcılarının arasında geçenleri tam bilemediğini anlatan Şen, müfettiş çağrılmasının doğru olduğunu vurguladı. Şen, yerel seçimler için de iddialı olduklarını belirtti.

Gürpınar doğumlu olan ve yaklaşık 36 yıldır siyasetin içinde olduğunu ifade eden Cemal Şen, "1977-78 yılında 'Özgürlük Yolu' hareketinde siyasi hayatım başladı. Gençlik hareketinin aktif oluşumlarında yer aldım. 12 Eylül 1980 ihtilaline kadar bu sürdü. Ticaret Lisesi'ni bitirdikten sonra Et Balık Kurumu'nda memur olarak çalıştım. İki yıl çalıştım. İhtilal olunca gözaltına alındım, iki ay sonra serbest kaldım. 1982'nin Mart ayında askere gittim, burada bir kez daha tutuklandım. 1,5 yıl boyunca Diyarbakır Cezaevi'nde yattım. Çok zorlu bir süreçti. İnsanların ölüm oruçlarında olduğu, kendini yaktığı dönemlerdi. Sonraki süreçte Sosyal Demrat Parti'ye(SODEP) katıldım. Bilildiğiniz gibi solda iki parti vardı. Halkçı Parti, ve SODEP. 86'da bu iki parti birleşti ve SHP' adını aldım. Burada ben sayman olarak başladım. Daha sonra İl sekreterliğine getirildim. 93-94 yıllarında ise İl Başkanlığı görevine getirildim. 96'da CHP'nin yeniden açılması sonrasında, yine birleşme oldu. Partideki ayrışma olunca, ikinci SHP'yi kurduk. Son süreçte ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesiyle birlikte yeniden CHP'ye katıldık. 6 Eylül 2011 tarihinden beri CHP Van İl Başkanlığı görevindeyim" ifadelerini kullandı.

"DEPREM SÜRECİNDEKİ İHALELER SORUŞTURULMALI"

Deprem süreci ve sonrasında Van'da sayısız ihaleler olduğunu, başı boşluklar ve kurumlar arası diyalogsuzluktan dolayı rant kavgalarının olduğunu anlatan Şen, bu süreçte insanların birçok ihaleyi konuşmaya başladığını ve bunların soruşturulması gerektiğini belirtti.

"Deprem esnası ve sonrasında devlette bir boşluk oldu" diyen Şen, "Bildiğiniz gibi 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde ilimizde iki büyük deprem meydana geldi. Bu esnada da ister istemez boşluklar oldu ve birçok kişi müteahhit olmaya başladı. Devletin kurumları tam anlamıyla bir hizmet veremedi. Koordinasyonsuzluk vardı. Herkes kendi başına bir amir gibi davranmaya başladı. Boşluktan dolayı, bize gelen kaynaklar, dış kaynaklar ve iç kaynaklar çarçur edilmeye başladı. Zaman zaman bana, 'Ya sen iktidarla aranı bozma, ihalelere gir' dediler. Ben ise onlara, iktidar il başkanlığı yaptığımı, Türkiye'nin 16 büyük ilinin 14'ünü alan siyasi partinin il temsilciliğini yapan biri olarak, hiçbir zaman o dönem de, bu dönem de ihalelere girmediğimi belirttim. Bugüne dek hiçbir zaman il başkanlığımı kullanmadım. Duvarcılıktan gelen insanların ihaleler alarak işadamı olduklarına da şahit oldum. Deprem sonrası bugüne dek yapılan ihalelerin soruşturulmasını istiyorum" dedi.

"VALİ YARDIMCILARININ İSTİFA OLAYI ARAŞTIRILMALI"

Van'da beş vali yardımcısının aynı anda istifa etme olayını basından takip ettiklerini, olayın sahibi olan Vali Doğan ve vali yardımcıları ile görüşemediklerini ifade eden CHP İl Başkanı Cemal Şen, "Şimdi bizler CHP olarak ciddi bir partiyiz. Duyumlardan hareketle birilerini zan altında bırakamayız. Devletin yönetim anlayışını çok iyi bilen bir partinin mensubu olarak, dedikodulardan yola çıkarak birilerini suçlayamayız. Biz de olayı basından duyduk. Bazı internet sitelerinde vali yardımcılarının toplu olarak istifa ettiği, Vali Doğan'ın da müfettiş istediğini okuduk. Daha sonra bu konu Van'daki basına da yansıdı. Biz CHP olarak Validen bir randevu istedik. Valimizle görüştükten sonra bu konu hakkında yorum yapacağız. Ancak şunu söyleyeyim, dedikodulara göre, son yıllarda ilde festivallerin, etkinliklerin sayısının arttığı, giderlerin fazla olduğu ve harcamaların aşırı olduğu belirtiliyor. Vali Doğan ise bu harcamaları sorgulamış, sonra da istifalar söz konusu olmuş. Tekrar söylüyorum bu sadece duyumdur. Valimizle görüşüp bu konuda yorumumuzu yapacağız" ifadelerini kullandı.

"KENTİ YÖNETECEK ADAYLAR BELİRLEYECEĞİZ"

Yerel yönetimlere talip olduklarını da belirten CHP İl Başkanı Şen, "Van'da takip ettiğimiz kadarıyla bazıları aday adaylarını açıkladı. Biz ise acele etmek istemiyoruz. Adaycık değil, adaylarımızı tanıtmak istiyoruz. O yüzden bazı isimleri sonradan açıklayacağız. Büyükşehir için de, diğer ilçelerimiz için de en iyi aday hangisiyse, onu belirleyeceğiz. Kenti layıkıyla yönetecek adaylar çıkaracağız. Çok kararlıyız ve kenti yönetmeye aday olduğumuzu vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ak Parti'nin birçok ilçede çok sayıda aday çıkardığını, bazılarının da akraba olduğu yönündeki soruları yanıtlayan Şen, "Bildiğiniz gibi iktidar partisi her zaman avantajlı partidir. O yüzden bazı kişiler aday olmasa bile aday adayı olmak için yola çıkıyor. İyi niyetli olmayanlar olabilir. Türkiye'de siyaset maalesef böyledir. Bazı isimler aday olmayacağını iyi bilmesine rağmen, yeri geldiğinde o partiden görünmek için de o tarihi hatırlatabilir. Siyasette söz sahibi olabilmek için, aday adayı olduğu süreci hatırlatmak amacıyla bu yola başvuranlar olabilir" şeklinde konuştu.

CHP'nin ciddi araştırma şirketleri tarafından %35 ile %38 oranında oy alacağı yönünde anketlerin olduğunu söyleyen Şen, "Ben bu seçimlerde CHP'nin büyük oranda oy alacağını düşünüyorum. Sarıgül'ün de katılması ile birlikte İstanbul'u kazanacağız. Yine CHP'nin bu seçimde birinci olmasa bile AKP ile baş başa bir mücadele sergileyeceğini düşünüyorum. Hatay, Adana, Balıkesir gibi birçok şehri kazanacağımızı düşünüyorum. İzmir, Antalya, Mersin gibi yerler zaten garanti" dedi.

Van'da sadece iki partinin kazanacağını söyleyenleri ve bunu yazan basını eleştiren Şen, "Halkımızı kendi özgür iradesi ile baş başa bırakmalıyız. Kesinlikle iki parti yarışmayacak. Halkı iki siyasal akım arasında sıkıştırmak doğru değildir" dedi.

Şen, barış sürecine de herkesin katkı sunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bölge: Bişar Ulutaş

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel CHP Van İl Başkanı Şen: Tüm İhaleler Soruşturulmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement