Tunceli'de 10 Hakim ve Savcı Gözaltına Alındı - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de 10 Hakim ve Savcı Gözaltına Alındı

Tunceli kent merkezi ve ilçelerde görev yapan 10 hakim ile savcı, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

17.07.2016 15:30

Tunceli kent merkezi ve ilçelerde görev yapan 10 hakim ile savcı, darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimi nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, kent merkezi ile ilçelerde görev yapan 10 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı duyuruldu. !0 hakim ve savcınının polis ekiplerince gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İl Emniyet Müdürlüğünde görevli 1 Emniyet Amiri hakkında mahkemece Adli Kontrol Kararı verilmiş, açığa alınmıştır. Ayrıca İl merkezinde görevli 1 Yarbay çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştır. Hozat İlçe Tabur Komutanı Kurmay Albay Suat Erdoğmuş ve Yarbay Cömert Boncuk Hozat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları ile gözaltına alınmıştır. Ayrıca Hozat 51. Motorize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü 16/07/2016 günü Elazığ ilinde yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. Hozat İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli 1 komiser yardımcısı, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile gözaltına alınmıştır.  Ayrıca 16.07.2016 günü Pertek İlçesi 51/1 Piyade Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Sefer Eyüp Şensoy ve Yüzbaşı Erdem Çalışkan 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs ve devletin düzenini bozmak' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış. Binbaşı Oğuz Ünal hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Ülkemiz bu darbe girişiminin üstesinden gelerek, demokrasiye bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir." - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'de 10 Hakim ve Savcı Gözaltına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement