Nesli Tükenmek Üzere Olan Puhu, Tunceli'de Görüldü! - Son Dakika
Güncel

Nesli Tükenmek Üzere Olan Puhu, Tunceli'de Görüldü!

Nesli Tükenmek Üzere Olan Puhu, Tunceli\'de Görüldü!

Tunceli'de uçamayarak evin bahçesine düşen puhuya halk sahip çıktı. Koruma altına alınan baykuş türlerinden puhuyu gören telefona sarıldı.

08.01.2016 14:41  Güncelleme: 15:38

Tunceli'de puhu uçamayarak evin bahçesine düştü. Puhuya halk sahip çıktı. Tuncelili vatandaşların büyük ilgi gösterdiği puhu, tedavi için Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kuşun aç kaldığı için bitkin düşmüş olabileceğini belirterek, veterinerler tarafından inceleneceğini ve iyileştikten sonra doğaya salacaklarını söyledi.

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Bugün sabah saatlerinde Tunceli kent merkezinde bir evin bahçesinde kar yığınları üzerinde gördüğü puhuyu alan Zeki Bakır, çarşı merkezindeki kahveye geldi. Puhuyu gören vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bazı kişiler puhuyu cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı.


NESLİ TÜKENMEK ÜZERE

Yoldan geçen HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü de puhuyu yakından inceledi. Önlü, ilk kez bu kadar yakından bir puhu gördüğünü söyledi.

Türkiye'de nesli tükenmek üzere olan ve koruma altına alınan baykuş türlerinden puhuyu bulan Zeki Bakır şunları söyledi:


AÇ KALDIĞI İÇİN BİTKİN DÜŞMÜŞ OLABİLİR

"Sabah yoldan geçerken komşunun evinin bahçesindeki kar yığınları üzerinde gördüm. Yakından bakınca uçamadığını anladım ve zarar vermeden yakaladım. Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nü arayarak bilgi verdim. Şimdi görevlilerin gelmesini bekliyoruz."


Puhuyu almak için gelen Çevre Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kuşun aç kaldığı için bitkin düşmüş olabileceğini belirterek, veterinerler tarafından inceleneceğini ve iyileştikten sonra doğaya salacaklarını söyledi. Görevliler daha sonra puhuyu alarak ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Nesli Tükenmek Üzere Olan Puhu, Tunceli'de Görüldü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • mavi: kesin pkk olacak baykuş eğitim askere saldırtır bu hayin tunceliler 16 84 Yanıtla
  • yibo: CHP = HDP BU BEYNAMAZ HAİN SOLCULARİN VATANA MİLLETE FAYDASİ HİÇ OLMAMIŞTIR...BUNLAR BAYARAĞIMIZA,DİNİMİZE,VATANIMIZA,MİLLETİMİZE ZARAR VERMEYE DEVAM EDİYORLAR...BUNLARI OLUŞTURAN TOPLULUĞA BİR BAKİN...HEPSİ HAİN KIZILBAŞLAR,ERMENİLER,KROLAR,ALEVİLER,AYYAŞLAR,ESRARCILAR,EROİNCİLER,GAYLAR,LEZBİYENLER...BÜTÜN PİSLİK BUNLARDA...AMAN UZAK DURUN...BUNLAR ADAMI YA HAİN YAPAR YA DA DİNSİZ..... 15 70 Yanıtla
  • Bozkurt: Yaşasın insanlık... Yaşasın barış 69 5 Yanıtla
  • BİRİ: İYİKİ OLAY TUNCELİDE OLMUŞ BAŞKA BİR İLDE OLSA HAYVANI KESİN ÖLDÜRÜRLERDİ TUNCELİ İNSAN VE DOĞANIN DEĞERİNİ BİLEN ENDER İLLERDENDİR 59 12 Yanıtla
  • erxincan24: o da alevidir 28 35 Yanıtla
  • ekol: Kesip yesinler kusu. 3 56 Yanıtla
  • ankara06: Baska sehirlerde kesip yerlerdi 41 17 Yanıtla
  • Vanlı : Yaşasın Türkiye cumhuriyeti 22 21 Yanıtla
  • AGRI KESiCi: cehepeye hediye edilsin,,belki genelbaskan yaparlar. 15 21 Yanıtla
  • Ulu çınar: Hemen vurun sonrada devlet vurdu deyin..... 12 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement