Turistlerin Yeni Keşfi; At Safari - Son Dakika
Güncel

Turistlerin Yeni Keşfi; At Safari

Turistlerin Yeni Keşfi; At Safari

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde tatil yapan turistlerin yeni tutkusu 'at safari' oldu.

07.08.2011 16:50

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde tatil yapan turistlerin yeni tutkusu 'at safari' oldu. Tarihi Likya Yolu'nu at sırtında geçen ve muhteşem deniz manzarasını at üstünden izleyen turistler bu anın tadını çıkarıyor. Kaş'ta deniz-kum ve güneş üçlemesinin dışında, doğanın içinde tatil yapmak isteyen turistler için 'at safari' düzenleniyor.

Daha önce tatilcilere, ATV, motosiklet, cip safari gibi alternatifler sunan turizmciler son olarak bu alternatifler arasına at safariyi de dahil etti. Kaş'ta Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne uzanan tarihi Likya Yolu'nda düzenlenen at turlarına tatilciler yoğun ilgi gösteriyor.

Fethiye-Patara arasından 5 günlük ve Patara- Kalkan arasında günübirlik düzenlenen turlarda turistlere, Akdeniz'in eşsiz manzarası ve kuş sesleri eşlik ediyor. Bu yıl ilk kez düzenlenmeye başlanan Likya Yolu At Turu, Patara Köyü'nden başlıyor. Günübirlik turlarda antik yolu takip eden turistler Kalkan Beldesi'ne oradan da Yalı Tepesi'ne çıkıyor. Zirveden Patara Antik Kenti, Patara Plajı ile Fethiye Babadağ, Yunan adalarını izleniyor. Burada hatıra fotoğrafı çektiren turistler daha sonra geri dönüyor. Patara-Fethiye arasında 5 gün süren at turları ise tatilcilere ayrı bir zevk veriyor. Yolculuk boyunca ormanda kamp kurma fırsatı bulan turistler, unutulmaz bir tatil yapıyor.

İlk kez ata binen Fransız Alain Berlaud, "Çok güzel bir ortam. Likya Yolu'nu atla geçmek benim için çok güzeldi. Doğa ve tarih çok zengin. Benim için unutulmaz bir gündü" dedi.

Brezilyalı Marcos Furtado ise, "İlk Türkiye' ye geldim ve ilk kez de burada ata bindim. Doğa harika ve eşsiz bir gündü" diye konuştu.

Pakistanlı Zainab Karim de "İlk kez ata biniyorum çok eğlenceli. Tatilde yapılması gereken en güzel şey atla doğa turu" dedi.

At turlarını düzenleyen turizmci Mehmet Otlu ise "ATV, kano, motosiklet ve tekne turlarından sonra at safariyi macera arayan turistler için düzenledik. Büyük bir ilgi var. Günübirlik ya da 5 günlük paketler sunuyoruz. Müşterilerimiz doğanın içinde deniz manzarasını, tarihi eserleri izleyerek tatilini yapıyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turistlerin Yeni Keşfi; At Safari - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement