Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Bolu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15.04.2014 14:42

Turizm Haftası kapsamında Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük ve Bolu'da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önündeki törende Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, yaptığı konuşmada, turizmin ekonomik boyutlarıyla olduğu gibi sosyo-kültürel nitelikleriyle de insanlar ve ülkeler arasında dostluk, sevgi ve kardeşlik bağının pekişmesini sağladığını söyledi.

Turizm yatırımlarının başarısı ve turizmin geleceğinin belli ilkelerin doğru yorumlanmasına ve uygulanmasına bağlı olduğunu belirten Kasap, "Turizm sektöründe çalışacak personelin niteliklerinin tam belirlenememiş olması, eğitim ve istihdam güçlükleri yaratmaktadır. Bilinçli turizmin gelişimi, çevreye ve estetik değerlere meydan okuyan beton kütlelerin yükselişine müsaade etmeyecektir" diye konuştu.

Törende Anadolu Folklor Vakfı ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

Bartın

İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Dursun, yaptığı konuşmada, mavi ile yeşilin en güzel tonlarının buluşma noktası, tarih ve kültür kenti Bartın'ın kalkınmasında turizmin önemli bir sektör olduğunu söyledi.

Kentin değerlerini ulusal ve uluslararası ölçekte tanıtma ve kamuoyunda farkındalık yaratma adına etkinlikler düzenleyeceklerini anlatan Dursun, Bartın'ın turizm potansiyeline yakışır hafta geçireceklerini kaydetti.

Törene İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü personeli katıldı.

Amasra ilçesindeki etkinlikler ise kortej yürüyüşüyle başladı.

Amasra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından çocuklar için boyama etkinliği düzenlendi ve çevre temizliği yapıldı.

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencilerinin yiyecek hazırlama sunumunun ilgiyle izlendiği etkinlere Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Belediye Başkanı Emin Timur ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bolu

Belediye meydanından hükümet meydanındaki Atatürk anıtının bulunduğu Anıt Park'a yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Hasan Kaplan, anıta çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in haftayla ilgili mesajı okundu.

Daha sonra Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde karma resim sergisi açıldı.

Karabük

Safranbolu ilçesindeki tarihi çarşıda düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahın, Safranbolu'nun birçok ile örnek olduğunu söyledi.

Safranbolu'nun tarihi ve kültürel değerlerinin yanında, diğer ilçelerin özelliklerini de turizme kazandırarak turist sayısında artış hedeflediklerini belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Safranbolu, tarihi kültürel değerlerini koruyarak günümüze taşımış ve bunu da tüm dünyayla paylaşmıştır. Bu korumacılığı ile UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne girmiş ve Tarihi Kentler Birliğinin üyesi olmuştur. Bu alanda da birçok önemli ödül almıştır. Bu başarısıyla Türkiye'de birçok ile örnek olmuştur. İlçemizin en önemli özelliklerinden biri de kültür değerlerini, mirasını turizmine sunmuş olmasıdır."

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy da ilçede asıl konunun turizmi geliştirmek olduğunu dile getirdi.

Karabük Vali Yardımcısı Erkan Çapar ise turizmin dünyanın en önde gelen sektörlerden olduğunu anlattı.

Konuşmaların ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Etkinlikler, karma serginin açılışı ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Düzce

Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi önünde toplanan protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, Anıt Park'a yürüdü.

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliklerde Kız Meslek Lisesi öğrencileri, halk oyunu gösterisi sundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, burada yaptığı konuşmada, turizmin topyekun kalkınmayı sağlayan, tüm bireylerin içinde yer aldığı geniş kapsamlı organizasyon olduğunu söyledi.

"Turizm, dünü bugüne, bugünü de yarına taşımaktır" diyen Budak, "Öyleyse dün bize bırakılan şu güzelim coğrafyayı, yaylaları, şelaleleri, doğal güzellikleri, bunların üzerindeki cennet topraklarda yetişen florası, faunasını korumak ve yarına taşımak bizlere düşüyor. Türkiye'nin ilk tabiat anıtı Samandere Şelalesi, Türkiye'nin en yüksekten yalayarak akan şelalesi Güzeldere, Türkiye'nin ilk tatil köyü, Türkiye'nin ilk açık havuzu Akçakoca, Türkiye'nin 1950'lerde ilk turizm hareketinin başladığı yer ve ilk turizm derneğinin kurulduğu yer yine Düzce'de" ifadesini kullandı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise kentin Batı Karadeniz'de müstesna noktada bulunduğunu kaydederek, Düzce'yi fuar ve kongre merkezi yapmak istediklerini dile getirdi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement