Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk kez 16 Ocak 1923'te Kocaeli'de düzenlediği basın toplantısının 94. yıl dönümünde, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen "Türk Dünyası Gazetecileri Zirvesi", 10 ülkeden 70 akademisyen ve gazete temsilcisinin katılımıyla Kocaeli'de başladı.
İzmit'te bir otelde düzenlenen zirvenin "Milli Mücadele Döneminde Anadolu Basını" konulu panelinde konuşan Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk'ün, iletişim alanında mütevazı bir insan olduğunu belirterek, sadece çevresiyle kurduğu iletişimde iyi olmakla kalmadığını, çağdaş anlamda halkla ilişkilerin en önemli yaratıcısı olduğunu söyledi.
Alemdar, basın alanında 1920'li yıllardan 1938 yıllara kadar Türkiye'deki gelişmeleri aktararak, iletişimin, insan toplumlarının yönetiminde asla vazgeçilemeyecek, en önemli etkinliklerden biri olduğunu kaydetti.
Selçuk
Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Ayhan ise Mustafa Kemal Atatürk'ün basın yayının kamuoyu üzerindeki etkisini iyi bildiğini ifade ederek, Atatürk'ün gazetecilik deneyimi ve tecrübeleri olduğunu belirtti.
Gazetecilik sektörüne çoğu kişinin girmek istediğini ancak sektörün içinden gelmeyenlerin bu sektörde zarara uğradıklarını anlatan Ayhan, "Bu konu 1983'ten sonraki liberal sistemde çözülmeye çalışıldı. Kapital sistemin işleyiş tarzında herkese bir yer varsa, sermaye grupları da kendi kamuoyunu oluşturabilmek için doğal olarak kendi okuyucu kitlesini ortaya koymaya çalışıyor. Bu bağlamda da kitle iletişim araçlarından istediği kadar faydalanabiliyor." diye konuştu.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 10 ülkeden 70 akademisyen ile gazete temsilcilerinin katıldığı zirve, 17 Ocak'ta sona erecek.
Son Dakika › Güncel › Türk Dünyası Gazetecileri Zirvesi' Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?