Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Açıldı

Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Açıldı

IFRC, şehir merkezlerinde yaşayan Suriyeli sığınmacıların insani ihtiyaçlarına cevap verebilmek için 2015 yılında hayata geçirdiği proje kapsamında kurulan toplum merkezlerinin 9.'su Adana'da açıldı.

05.07.2017 08:57  Güncelleme: 08:58

Alman Kızılhaçı ve Alman hükümetince finanse edilen "Toplum Merkezleri Projesi" kapsamında; Şanlıurfa, İstanbul'un her iki yakası, Konya, Ankara, Kilis, Bursa ve İzmir'de açılan merkezlere Adana da eklendi.
Seyhan ilçesi Emek Mahallesi'nde hizmete giren Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi'nin açılışı; Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yalçın Akyol, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Alman Kızılhaçı Toplum Merkezleri Proje Koordinatörü Malte Landgraff'ın katılımıyla yapıldı.

TOPLUM MERKEZİ UYUMU KOLAYLAŞTIRACAK

Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Adana'da geçici koruma altında yaklaşık 200 bin Suriyelinin bulunduğunu ifade etti. Kentte yaşayan Suriyeli sığınmacıların yaşamını kolaylaştırmak; onlara sağlık ve eğitim hizmetlerini en iyi şekilde verebilmek için çaba içerisinde olduklarını belirten Aydın, "Sarıçam Konaklama Merkezi tekrar revize edildi. 6 bin 136 konteyner yapıldı. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 30 bin civarında Suriyelinin en iyi şekilde konaklayabileceği bir merkez olacak" dedi.

Bu çalışmaların; Kızılay gibi kuruluşlar ve vatandaşların çalışmalarıyla güçlendiğini, daha iyiye doğru gittiğini kaydeden Aydın, "Bu tür toplum merkezleri Suriyelilerin ülkemiz ile uyumu, onların bilgi ve becerilerini artırması, Türkçeyi daha iyi konuşma imkanı sağlaması ve belli alanlarda iş bulmalarına kaynak sağlayacak merkezlerdir" ifadelerini kullandı.

SIĞINMACILAR TÜRKÇE VE MESLEK ÖĞRENECEK

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı da toplum merkeziyle; Suriyelileri topluma kazandırmayı, Türkçe öğretmeyi ve üretmeleri için meslek edindirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek toplum merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılanlar, daha sonra hep birlikte toplum merkezini gezdi.

Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi'nde; kadın ve çocuklar ağırlıklı olmak üzere Suriyeli sığınmacılara psikososyal destek sağlanacak; eğitim, koruma, sağlık, çocuk ve genç programı konularında hizmetler verilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı Adana Toplum Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement