Türk Parlamenterlere Uluslararası Görev - Son Dakika
Güncel

Türk Parlamenterlere Uluslararası Görev

Türk Parlamenterlere Uluslararası Görev

AK Partili Önen, yeniden AGİT PA Başkan Yardımcılığına, CHP'li Kulkuloğlu da yeniden AGİT PA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcılığına seçildi.

01.07.2014 17:54

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen yeniden Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenterler Asamblesi (AGİT PA) Başkan Yardımcılığına, CHP Kayseri Milletvekili ve TBMM AGİT PA Komisyonu üyesi Şevki Kulkuloğlu da yeniden AGİT PA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcılığına seçildi.

Bakü'de devam eden AGİT PA 23. Genel Kurulu'nda, çeşitli komisyon başkan ve başkan yardımcılıkları için seçim yapıldı.

Seçimlerde AGİT PA Türk Grubu Başkanı ve AGİT PA Başkan Yardımcısı Önen ile AGİT PA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcı Kulkuloğlu sürdürdükleri görevlere yeniden seçildi.

Toplantıyı ve seçimleri değerlendiren Önen, önemli bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek hem kendisinin hem de Kulkuloğlu'nun tekrar seçilmesinin Türkiye'nin bir başarısı olduğunu söyledi.

İktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak homojen bir çalışma içerisinde Türkiye kimliğiyle önemli bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Önen, AGİT PA'da temsil olunmanın Türkiye'nin tezleri açısından da önem taşıdığını kaydetti.

-Toplantının ana gündemi Ukrayna

Önen, genel kurulda, Ukrayna'daki krizle ilgili önemli konular görüşüldüğünü, Ukrayna'da çözüm için sadece AGİT'in değil, AGİT PA'nın da rol almasını istediklerini bildirdi.

Bunun için hem AGİT PA Türk Grubu hem de AGİT PA Başkanlığı olarak Rus ve Ukraynalı parlamenterleri bir araya getirdiklerini anlatan Önen, krizin çözülmesi için ne yapılması gerektiğini konuştuklarını ve her iki tarafın da rızasıyla yeni bir komisyon oluşturacaklarını bildirdi.

Türkiye'nin Afganistan önerisi oy birliğiyle kabul edildi

Türkiye'yi ve bölgeyi ilgilendiren konuları toplantıda gündeme getirdiklerini aktaran Önen, Afganistan ile ilgili bir teklif sunduğunu ve bu teklifin oy birliğiyle kabul edildiğini söyledi.

Bu yıl uluslararası askeri güçlerin Afganistan'ı terk edeceğini hatırlatan Önen, AGİT'in Afganistan'a yardımcı olmasını öngören bir karar tasarısını kuruldan geçirdiklerini ifade etti.

"Bu bir ekip çalışması"

AGİT PA İnsan Hakları, Demokrasi ve İnsani Meseleler Komitesi Başkan Yardımcılığına yeniden seçilen Kulkuloğlu da görevinin dünyada giderek artan ayrımcılık, azınlık haklarının ihlalleri, nefret suçları, islamofobi, büyük göçler, ülkelerin toprak bütünlüğünün tehdidi gibi çok zor alanları kapsadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz dönemde birçok toplantıya katılarak bu alanda tecrübe edindiğini kaydeden Kulkuloğlu, bu tecrübeyi biraz daha ileriye taşıyıp, sonuca dönük işler yapabilmek için yeniden aday olduğunu ve kazandığını söyledi.

Kulkuloğlu, şöyle konuştu:

"Hem Emin bey hem de ben AGİT PA tarihinde ikinci kez önemli görevlere tekrar seçildik. Bu başarının altında Türk Dışişleri Bakanlığı personelinin siyasilere verdiği destek yatıyor. Bu bir ekip çalışması. Ekip çalışması olmadan uluslararası alanda başarı gelmiyor. Başta Bakan bey olmakla Dışişleri'nde çalışan herkese siyasiler adına teşekkür ederim." - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Parlamenterlere Uluslararası Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement