Türkan Şoray Manastır' da Türk Film Haftası'na Katıldı - Son Dakika
Güncel

Türkan Şoray Manastır' da Türk Film Haftası'na Katıldı

Türkan Şoray Manastır\' da Türk Film Haftası\'na Katıldı

Ünlü sanatçı Makedonya'nın Manastır kentinde Selvi Boylum Al Yazmalım adlı filmin gösterimine katıldı.

25.11.2011 11:57

Ünlü sanatçı Makedonya'nın Manastır kentinde Selvi Boylum Al Yazmalım adlı filmin gösterimine katıldı.

Makedonya'da düzenlenen 3. Türk Film Haftasına onur konuğu olarak katılan sanatçı Türkan Şoray Manastır kentinde Selvi Boylum

Al Yazmalım adlı filmin gösterimine katıldı.

Şoray, Türk Film Haftası dolayısıyla geldiği Üsküp ve Manastır kentinde fotoğraf çekilmek isteyenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Üsküp Ulusal Türk Tiyatrosu artistleriyle Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde buluşan Şoray, Türk artistlerin çalışmaları ve tiyatro oyunlarıyla yakından ilgilendi. Türkiye'deki televizyon dizilerinden Elveda Rumeli dizisini izlediğini ve Makedonya Türk artistlerinden çoğunu tanıdığını dile getiren Şoray, Muhteşem Yüzyıl dizisinde de Kalfa Nigar rolünü üstlenen Üsküp'lü artist Filiz Ahmet'i de çok beğendiğini söyledi.

Makedonya'nın Manastır kentini de gezen Türkan Şoray, Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu İdadi Askeri Okulunu ve Atatürk müze odasını gezdi. Manastır'ın meşhur sokağı Şirok Sokakta dolaşan Türkan Şoray hayranları ile sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Üsküp Müşavirliği ile Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi girişimi üzerine Makedonya'da düzenlenen 3. Türk Film Haftasının onur konuğu olan Türkan Şoray, Ankara Gazi Üniversitesi öğrencileri Deniz Yurtsever Dağkıran ile Dilek Uçar'ın Türk sanat müziği konserini de izledi.

Milli Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Şoray burada soruları yanıtladı. Sinema haftasına dair düşünceleri sorulan Şoray, Tarihsel beraberliğin ve kültürel bağların var olduğu topraklardır burası, büyük önder Atatürk'ümüzün yaşadığı, dolaştığı yerlerdir. Burada ilk defa bir Türk Filmleri Haftası olması Türk sineması adına çok güzel bir şey. Filmlerle Türk insanı, Türk kültürü sergileyecek, tanıtılacak. Burada Makedonya halkının sanata sevgisini gördüm. Sinema zaten mucize bir sanat dalı, insanları sevgiyle buluşturan bir sanat dalı dedi.

Atatürk'ün okuduğu İdadi Askeri Okulunu ziyaretide çok duygulandığını söyleyen Şoray, Cumhuriyeti kuran Atatürk'ün, Cumhuriyet kızı olarak, buralarda onun ön gördüğü uygarlık seviyesinde sinemasıyla, Türk sinemasını temsilen buralarda bu duygular içinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Atatürk, kadınlara tüm hakları birçok ülkeden önce verdi. Türk kadınları olarak onun çizdiği çağdaş yolda ilerlemeye çalışıyor. Atatürk sanata çok değer vermişti ve herkesin sanatçı olamayacağını söylemişti dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkan Şoray Manastır' da Türk Film Haftası'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement