Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci Etabı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci Etabı Sona Erdi

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1\'inci Etabı Sona Erdi

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci etabı sona erdiFederasyon Başkanı Ercan "Mehmet Can Çapak'tan ilerleyen yıllarda çok şey bekliyoruz"Mehmet Can Çapak "80 puanımı yenilemiş olmaktan dolayı çok mutluyum""13 sayılık seri yakalamam oyuna geri dönmemi sağladı""Sonraki turnuvalarda da aynı başarıyı göstermek istiyorum"3 milli sporcu ilk 3'e girdiUğur Demirkırdı - Mustafa Akın Manavgat,(DHA)Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci etabı erkekler mücadelesinde 2015 yılı Türkiye Şampiyonu Semih Saygıner'i mağlup eden Mehmet Can Çapak, zorlu bir maç olduğunu ve diğer turnuvalarda da aynı başarıyı göstermek istediğini söyledi.

11.03.2016 19:07

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci etabı sona erdi

Federasyon Başkanı Ercan "Mehmet Can Çapak'tan ilerleyen yıllarda çok şey bekliyoruz"

Mehmet Can Çapak "80 puanımı yenilemiş olmaktan dolayı çok mutluyum"

"13 sayılık seri yakalamam oyuna geri dönmemi sağladı"

"Sonraki turnuvalarda da aynı başarıyı göstermek istiyorum"

3 milli sporcu ilk 3'e girdi

Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın Manavgat,(DHA)

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci etabı erkekler mücadelesinde 2015 yılı Türkiye Şampiyonu Semih Saygıner'i mağlup eden Mehmet Can Çapak, zorlu bir maç olduğunu ve diğer turnuvalarda da aynı başarıyı göstermek istediğini söyledi.

Manavgat'taki Sueno Otel'de 1 Mart'ta başlayan ve bugün yapılan final mücadelesi ile son bulan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1. Etabını Semih Saygıner'i 40- 25 mağlup eden Mehmet Can Çapak kazandı. Çapak, zorlu bir maç olduğunu ve diğer turnuvalarda da aynı başarıyı göstermek istediğini belirtirken, Başkan Ersan Ercan da Çapak'ın büyük bir avantaj sağladığını ve kendisinden ilerleyen yıllarda çok şey beklediklerini dile getirdi. Öte yandan turnuva sonrası düzenlenen ödül töreninde Başkan Ersan Ercan, ilk üçe giren tüm sporculara madalya ve kupalarını taktim etti.

BAŞKAN ERSAN ERCAN "MEHMET CAN ÇAPAK'TAN İLERLEYEN YILLARDA ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ"

Düzenlenen turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 11 gün boyunca erkekler, kadınlar ve gençler kategorilerinde toplamda 1172 kişinin katılım gösterdiğini hatırlatarak, "Yaptığımız bir araştırmaya göre de bu bir dünya rekoru. Bu rekora imza atan ve turnuvaya katılan 1172 sporcuma da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Turnuvada ilk 4'e giren ve büyük bir başarı sağlayan sporcularımı da ayrıyetten tebrik ediyorum. İnsanları 11 gün boyunca bilardoya doydu sanırım çok güzel maçlar seyrettik ve final maçında da çok güzel bir geri dönüş vardı Can Çapak'tan. Geçen seneye de şampiyon olarak başlamıştı. Bu sefer de başladı. Geçen sefer bu başarısından dolayı büyük bir avantaj sağlayarak milli takıma girmişti. Sanırım yine büyük bir avantaj sağladı ve kendisinden ilerleyen yıllarda çok şey bekliyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Alttan gelen gençlerimizin bu denli başarılar kazanmasından dolayı mutluyuz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi.

MEHMET CAN ÇAPAK "80 PUANIMI YENİLEMİŞ OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM"

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci etap erkekler mücadelesinde Semih Saygıner ile yaptığı mücadelenin zor geçtiğini söyleyen Mehmet Can Çapak, "20'ye 9 gerideyken oradan oyunu kendi lehime çevirmek için harcadığım enerji çok fazlaydı. Sonu kolay gibi gözüküyordu ama ortası çok zordu. İlk etabı kazanmak gerçekten çok güzel. Geçen sene de ilk etabı kazanmıştım. Burada 80 puanım silinecekti tekrar o puanı yenilemiş oldum, çok mutluyum" dedi.

"13 SAYILIK SERİ YAKALAMAM OYUNA GERİ DÖNMEMİ SAĞLADI"

İkinci devrede Semih Saygıner karşısında 13 sayılık bir seri yakalaması sonucunda oyuna geri dönüş sağladığını ifade eden Çapak, '20'ye 9 gerideydim moladan döndüğümde o seriyi sağlayınca öne geçtim ve o şekilde de devam ettim" diye konuştu.

"SONRAKİ TURNUVALARDA DA AYNI BAŞARIYI GÖSTERMEK İSTİYORUM"

Genel klasmanda Türkiye şampiyonluğu için konuşmanın erken olacağını dile getiren Çapak, "Genel klasman şampiyonluğu için daha 3 etabımız var, onun sonunda belli olacak ama 80 puan avantajı gerçekten çok fazla. İnşallah bir sonraki turnuvalarda da aynı başarıyı gösteririm.

BABA AHMET ÇAPAK GURURLU

Oğlunun maçını büyük bir heyecanla izleyen baba Ahmet Çapak, şampiyonlukla beraber büyük bir sevinç yaşadı. Ahmet Çapak, "Bana bu gururu her zaman yaşatıyordu zaten, bu ilk değil tebrik ediyorum. Bütün maçlarda ne zaman ne olacağı belli olmaz. İnanıyorduk kazandık" diye konuştu.

3 MİLLİ SPORCU İLK 3'E GİRDİ

2016 yılında Milli Takım'da oynamayı hak eden 4 oyuncudan 3'ü Antalya'daki etapta kürsüye çıkmayı başardı. Mehmet Can Çapak'ın ardından ikinci olan Semih Saygıner ve 3'üncülüğü Tolgahan Kiraz ile paylaşan Hakan İncekara milli oyuncular olarak Türkiye şampiyonasının birinci etabında dereceye girdiler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası 1'inci Etabı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement