Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğretmen kanunu çalışması için "Bedeli neyse öderiz ama o çalışmayı size yaptırmayız " dedi.
10 Ocak 2014 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Antalya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Şube Başkanları İstişare Toplantısına katıldı.
Türk Eğitim-Sen'in İlçe Temsilcileri Büyük Türkiye Buluşması'nın ikincisi de 11-12 Ocak 2014 tarihinde Antalya'da yapıldı. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Temsilcileri ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
DEVLETİMİZ KİMSENİN KARA KAŞINA, KARA GÖZÜNE FEDA EDİLECEK BİR DEVLET DEĞİLDİR.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Türkiye'nin çok sıkıntılı ve buhranlı günlerden geçtiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Türkiye'yi son 11 yıldır iyi yönettiğini iddia edenlerin hangi kirli tezgahların içinde olduğunu gördük. Ayakkabı kutularından milyon dolarların fışkırdığını gördük. İmam Hatiplerin temiz adının kirli işlere alet edilmeye çalışıldığını gördük."
O SENDİKA BAŞKANININ DİLİ BOĞAZINA KAÇTI.
Genel Başkan Koncuk, sendikalarını Ergenekoncu olmakla suçlayanları da eleştirerek şöyle konuştu: "Yandaş sendika bizi Ergenekoncu olarak suçluyordu. O sendika başkanın da dili boğazına kaçtı. Demek ki Ergenekon yokmuş, hepsi hikayeymiş.
Herkes bilmelidir ki; darbecilere dün de karşıydık, bugün de karşıyız, yarın da karşı olacağız. Biz tatlı su demokratları değiliz. Demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetin bedelinin ne olduğunu bilen adamlar bu mücadeleyi verecek; hımbıllar ve tosuncuklar da bir kenarda oturmaya devam edecek. Darbelerin yetiştirdiği tosuncuklar sendikal alanda da var. Onlar öyle bir şımardı ki ayakları yere değmiyor. Ama bugünlerde onları korku sardı. Çünkü artık yalan rüzgarı sona eriyor."
TÜRKİYE EKONOMİK KRİZ İLE KARŞI KARŞIYADIR.
Türkiye'nin ekonomik krizle karşı karşıya olduğunu ifade eden Koncuk, "Öyle bir döneme giriyoruz ki; şu anda yaşadığımız olaylar doları fırlattı, borsayı çökertti. Türkiye ekonomik krizle karşı karşıyadır. Önümüzdeki süreçte de enflasyonun iki haneli rakamlara çıkacağını göreceğiz. Bunun acısını da biz çekeceğiz; gariban vatandaşlarımız, memurlar, dar ve sabit gelirliler çekecek. Ama bunlara bir şey olmaz. Çünkü onların milyon dolarları var, yurtdışında banka hesapları, malları, mülkleri var. Ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Bu memleket bizim" ifadesini kullandı.
ÖĞRETMEN KANUNU ÇALIŞMASI HAYATA GEÇERSE EN ÖNEMLİ KAZANIMIMIZ OLAN İŞ GÜVENCESİNİ KAYBEDECEĞİZ.
MEB'in Öğretmen Kanunu çalışması olduğunu belirten Koncuk, öğretmenleri 657 sayılı DMK dışına çıkarmaya çalıştıklarını bildirdi. Bu durumda 800 bin öğretmenin hesap soracağını kaydeden Koncuk, "Gerginlik yaşamayalım. Zira bu gerginlik 1-2 günle sınırlı kalmaz" dedi.
Koncuk şunları kaydetti: "Bu kanunda neler olduğunu detaylı bir şekilde bilmiyoruz. Ama edindiğimiz bilgilere göre, öğretmenliğe başlayanlar ilk 1 yıl kadrosuz çalışacaklarmış. Eğer bir yıl sonra idare çalışmak istemezse, öğretmene uğurlar olsun diyebilecekmiş. Hazırlanan kanun çalışmasında muhtemelen iller arası rotasyon da olacak.
Şunu net olarak söyleyebiliriz ki; bu kanun çalışması hayata geçerse en önemli kazanımımız olan iş güvencesini kaybedeceğiz. Öğretmenlerimiz 657 DMK'nın dışına çıkarılacağı için iş güvencesiz hale gelecek.
MEB'e hiç güvenmiyorum. Çünkü MEB kapalı kapılar ardında iş yapıyor. Bu çalışma Müsteşar Yusuf Tekin başkanlığında yapılıyor. Buradan sesleniyorum: Yüreğiniz yetiyorsa, yaptığınız işin doğru ve ülkemiz için faydalı olduğuna inanıyorsanız bu çalışmanızı muhataplarınızla ve kamuoyuyla paylaşın. Eğer iyi bir çalışma yapıyorsanız zaten destekleriz ama öğretmenlerin kazanılmış haklarını budamak gibi, öğretmenleri iş güvencesiz hale getirmek gibi bir kirli tezgah oluşturmaya çalışıyorsanız, o makamlarda sizi rahat oturtmayız. Tüm sendikalarla birlik oluruz. 800 bin öğretmen bunun hesabını size sorar. Bu kirli oyunu, sinsi planı devreye sokanlar, öğretmenlerin kazanılmış haklarını budamaya yönelik çalışma yapanlar aklını başına almalıdır. Gerginlik yaşamayalım. Zira bu gerginlik 1-2 günle sınırlı kalmaz. Bu maceradan vazgeçin. Kapalı kapılar ardında bizim haklarımızı almanıza müsaade etmeyiz. Bedeli neyse öderiz ama o çalışmayı emin olun size yaptırmayız."
Bu sene yetkiyi almamız gerektiğini söyleyen Koncuk, Türkiye Kamu-Sen'in ve Türk Eğitim-Sen'in yetkili olmasının emeğin, alın terinin, ahlakın hala değer gördüğü anlamına geleceğini belirtti. Koncuk şöyle konuştu: "Sizler bu teşkilatın her şeyisiniz. Bizim olmadığınız yerde siz varsınız. Bu sendikayı el birliği ile Türkiye'nin en güçlü sendikası haline getirdik. Şimdi mücadelemizi biraz daha yukarı taşımamız gerekiyor. Sizin duruşunuz, karakteriniz, yılmaz iradeniz bu teşkilatı yüceltmektedir. Şu anda Türkiye'de kimseye eyvallah etmeden, eğilmeden, iktidarların önünde takla atmadan 230 bin üye sayısına ulaşan bir teşkilatın mensuplarıyız. Sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonra da bu milletin size ihtiyacı var. Çıtayı yükseltelim ve yetkiyi alalım. Yetkiyi almamız Türkiye'de emeğin, alın terinin, yürekli ve ilkeli adamların, ahlakın hala değer gördüğünü ortaya koymak bakımından önemlidir. Bir ülkede hak etmeyen, emek vermeyen, ahlakı bozuk insanlar bir yere gelirse bu değerler zarar görecektir. Sizin yetkili olmanız bu değerlerin ülkemizde hala kıymetli olduğunu göstermesi açısından önemlidir, Çok çalışalım, hiç durmadan çalışalım. Bu değerlerin Türkiye'de hala anlamı olduğunu arsızlara, soysuzlara, namussuzlara göstermek için yetkiyi alalım." - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Sizin düşünceleriniz neler ?