Türkiye'nin Geleceği İçin Sivil Duruş Mitingi" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Geleceği İçin Sivil Duruş Mitingi"

Türkiye\'nin Geleceği İçin Sivil Duruş Mitingi"

Konya STK İcra Heyeti Başkanı Selvi: "Mısır'da yapılana 'darbe' diyemeyenler, şimdi aynı oyunu Türkiye'de de oynamaya çalışıyor" "Türkiye ve dünyanın başka yerlerindeki tüm mazlumlar şunu bilsinler; biz irademizi ortaya koymadıkça, zorbaların saltanatları yıkılmayacak"

11.01.2014 17:15

Konya'da bazı sivil toplum kuruluşlarınca " Türkiye'nin Geleceği İçin Sivil Duruş Mitingi" düzenlendi.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, meydanlarda toplanarak hep birlikte, millet adına haykırmaya çalıştıklarını söyledi.

Türkiye üzerindeki evrensel oyunun milletin iradesiyle bozulacağını belirten Selvi, millete fotoğraf göstererek, iktidarın ortadan kaldırılması ve siyasetin pasifleştirilmesinin amaçlandığını anlattı.

"İstiyorlar ki millet bu fotoğrafla meşgulken, 28 Şubat sürecinde olduğu gibi Dünya Bankasının gönderdiği adama ülke teslim edilsin" diyen Selvi, şunları kaydetti:

"Bu oyunun oyuncuları net şekilde ortaya çıkmadıklarını sanıyor. Yapılan operasyonda kabahati olmadıklarını, Türkiye'de olup bitenlerle ilgilenmediklerini söyleyip, hiç haberleri yokmuş gibi davranmaya çalıştılar. Biz de onlara, 'maskeleriniz yırtılacak ve gerçek yüzünüz ortaya çıkacak' diyoruz. Bu aldatmacayla üzerimizde baskı kuruluyor. Onun için de bu oyunu bozmak hepimizin görevi. Türkiye ve dünyanın başka yerlerindeki tüm mazlumlar şunu bilsin, irademizi ortaya koymadıkça zorbaların saltanatları yıkılmayacak. Mısır'da yapılana 'darbe' diyemeyenler, şimdi aynı oyunu Türkiye'de de oynamaya çalışıyor."

"Amacımız, milletin iradesinin ortaya çıkışı ve şahlanışıdır"

Siyaset müessesesinin ayaklar altına alındığını savunan Selvi, milletin kendilerine gösterilen fotoğraflara aldanmaması gerektiğini dile getirdi.

Selvi, şöyle devam etti:

"Hep birlikte ezilenlerin yanında olacağız. Bu emperyalist sömürgecileri ülkemizden kovacağız ve dünya üzerindeki hakimiyetlerini yıkacağız. Onları yıkmadıkça insanca yaşam yok. Hepimiz irademizi ortaya koymak zorundayız. Amacımız, milletin iradesinin ortaya çıkışı ve şahlanışıdır. Birlik olursak, bu kirli saltanatı yıkacağız. Mevlana torunları olarak hoşgörü ve kardeşlik mesajını hep vermeye devam edeceğiz ama bizi unutmasınlar, biz hassa ordularının karşısındaki Kılıç Arslan'ın torunlarıyız. Şunu herkesin bilmesi gerekiyor; millete rağmen başaracaklarını zannedenler, ne yaşam bulabilecek ne de oyunlarını sürdürebilecek. Onlar, dünyada işleyen mekanizma, siyasi, ekonomik, ve sosyal bir çark kurmuş.

Dünyada kim kıpırdarsa o çark bunlara pay düşürüyor. Bu saltanat yıkılmadıkça, insanlık iflah olmaz. Artık oyun bitti ve herkes hakkını alacak."

Konuşmaların ardından mitinge katılanlar, Rabia işareti yaparak, "İradeye uzanan eller kırılsın", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

"Bütün millet darbe yapılmaya çalışıldığını gördü"

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı Prof.Dr. Önder Kutlu ise bir olup milletin iradesini ortaya koyarak haksıza karşı tavır almaya, haklıya da destek vermeye çalıştıklarını söyledi.

Mitingden verilen sesin dost ve düşman ülkelerde yankılanacağına işaret eden Kutlu, "Bu mücadele, hak-batıl mücadelesidir. İzlemekte olduğumuz tiyatro oyununu ve filmini daha önce de gördük. Bütün millet darbe yapılmaya çalışıldığını gördü. Senaryolar aynı ama aktörler farklı. Bir olmamız gerekir. Müslümanlara beddua eden ateiste ve kafire karşı merhametli olanları anlamıyorum. Ülkemizde karamsarlık ve umutsuzluk rüzgarları estirdikleri için de şikayetçiyim" diye konuştu.

Mitinge çok sayıda kişi katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Geleceği İçin Sivil Duruş Mitingi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement