Ülkelerindeki Savaşın Izlerini Silmek Istiyorlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ülkelerindeki Savaşın Izlerini Silmek Istiyorlar

01.01.2017 12:10

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'de üniversite sınavlarına hazırlanan Suriyeli öğrenciler, Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları sonucu harabeye dönen ülkelerini yeniden inşa etmenin hayalini kuruyor.

HALİT DEMİR - Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan ve Osmaniye'de üniversite sınavlarına hazırlanan Suriyeli öğrenciler, Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları sonucu harabeye dönen ülkelerini yeniden inşa etmenin hayalini kuruyor.

Suriye'de lise eğitimlerini tamamladıktan sonra iç savaş nedeniyle Osmaniye'ye gelen Rend Alaaddin, İma El Ali ve Zeynep El Cuma'ya, İlim, Sanat ve Kültür Derneği (İLSAN-DER) tarafından kentte Türkçe eğitimi veriliyor.

Kız öğrenciler, sivillerin hedef alındığı ve büyük bir insanlık dramının yaşandığı Suriye için dua ederken, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyor.

Halep'ten 5 ay önce Türkiye'ye gelen öğrencilerden Rend Alaaddin (17), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerini terör örgütlerinin inşa edemeyeceğini söyledi.

Suriye'yi, kendileri gibi ülkenin öz çocuklarının inşa edebileceğini anlatan Alaaddin, insanlara yardım etmek istediğini fakat şartların elvermediğini dile getirdi.

"Yaklaşık 5 ay önce Halep'ten Türkiye'ye mülteci olarak geldim. Türkiye'de derslerimize çalışıyoruz. Umarım ki bir doktor olurum ve Halep'e tekrar giderek oradaki masum insanlara yardım ederim." diyen Alaaddin, şöyle devam etti:

"Suriye'de yaşanan drama dua etmekten başka çaremiz yok. Kendimi aciz hissediyorum. Türkiye, kendimizi aciz hissetmememiz için bize yardım ediyor. Halep böyle değildi, çok güzel, şirin ve sakin bir şehirdi. Halep'in şimdiki halini televizyonlardan gördüğümde çok üzülüyorum. Vatanım bu durumda ben uzaktayım, çok üzülüyorum. Hep ders çalışıyorum. Üniversite mezunu olarak Halep'e gidip kendi memleketime bir şeyler yapmak istiyorum."

Alaaddin, Türkiye'nin kendilerine çok yardım ettiğini belirterek, bunu asla unutmayacaklarını sözlerine ekledi.

"Suriye'ye dönerek ülkemizi kalkındırmanın hayalini kuruyoruz"

Öğrencilerden Halepli İma El Ali de Halep'in çok kötü durumda olduğunu belirterek, "Halep'te çok insan öldü. Suriye'de insanların üzerine bombalar atılıyor. Çocuklar ölüyor. Suriye'de Müslüman Müslümanı öldürüyor. Ama burada Türkler bir el gibi. Hiç ayrılmazlar. Suriye'ye dönerek ülkemizi kalkındırmanın hayalini kuruyoruz. Çünkü orası bizim öz vatanımızdır." diye konuştu.

Zeynep El Cuma ise Halep'te insanların bombalardan ölmemesini ve oradaki sorunların biran önce çözülmesini dileyerek, "Halep'te yaşananlar bir insanlık dramı. Bu duruma en çok Türkler ve Suriyeliler üzüldü." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ülkelerindeki Savaşın Izlerini Silmek Istiyorlar - Son Dakika


Advertisement