Ülkü Ocakları: Üniversitelerde Oynanmak İstenen Oyunun Farkındayız - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ülkü Ocakları: Üniversitelerde Oynanmak İstenen Oyunun Farkındayız

Ülkü Ocakları: Üniversitelerde Oynanmak İstenen Oyunun Farkındayız
15.11.2013 16:23

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, bölücü örgütün üniversite içindeki uzantılarının sistemli olaylar çıkarmaya başladıklarını, ülkücü gençlerin üniversitelerde oynanmak istenen oyunu çok iyi bildiklerini belirterek,...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, bölücü örgütün üniversite içindeki uzantılarının sistemli olaylar çıkarmaya başladıklarını, ülkücü gençlerin üniversitelerde oynanmak istenen oyunu çok iyi bildiklerini belirterek, "Ülkücü gençler, kavganın içerisinde bulunmayacak; bölücülere karşı gereken cevabı eğitim hayatlarında en başarılı örnekler olarak verecektir. Bu hastalıktan kurtulmanın yegâne reçetesi; mezuniyetlerle Lider Ülke Türkiye'yi inşa edecek olan Ülkücü Türk gençliği olacaktır" dedi.

-ÜLKÜCÜLERE SALDIRILAR EŞZAMANLI...-

Kılavuz, üniversitelerde yaşanan hadiselere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte bölücü örgütün üniversitedeki uzantılarının, sistemli bir şekilde olaylar çıkardığının görüldüğünü, son günlerde Afyon; Bolu, Malatya, Sivas, İzmir ve Kıbrıs'ta yaşanan hadiselerin bunun en yakın örnekleri olduğunu belirten Kılavuz, "Özellikle Ülkücü öğrencilere yönelen saldırıların eşzamanlı bir şekilde yaşanması, bu hadiselerin organize bir planın ürünü olduğunu göstermektedir" dedi.

-ÜNİVERSİTELERDEKİ TÜRK BAYRAKLARI İNDİRİLMEK İSTENİYOR-

Kılavuz, küçük gruplar tarafından başlatılan sözlü ve fiili tahriklerin; büyük gruplar halinde çatışmaya doğru dönüştürülmek istendiğini bildirdi. Kılavuz, "Bölücü öğrenciler tarafından öğrenci yurtları basılmakta, fakülte ve yurtlardaki Türk bayrakları indirilmeye çalışılmakta, ilim tahsil etmek için fakülteye giden gençlere saldırılar düzenlenmektedir. Salgın bir hastalık gibi bir üniversiteden diğerine sirayet eden bu azgınlık; eylemlerin ortaya çıkış biçimi, sergileniş şekli, göz önünde bulundurulduğunda o meşum mikroba işaret etmektedir. Bu mikrop; yıllardır milletimizin kanını sömüren terör mikrobudur. Bir bilim merkezi olan üniversiteleri; kavganın odak merkezi yaparak zayıflatmaya çalışmak; bu hastalığın ülkemizde yıllardır oynadığı oyunlardan sadece bir tanesidir. Ülkücü Türk gençliği bu hastalığı çok iyi tanımaktadır" dedi.

-"KARŞIT GRUP" DENİLEREK ORGANİZE EDEN TERÖR ÖRGÜTÜ GÖRMEZDEN GELİNİYOR-

Medyanın, yaşanan hadiseleri karşıt grupların çatışması gibi göstermeye çalışarak, yapılan provokasyonu ve bunu organize eden terör örgütünü görmezden gelmek suretiyle; doğrudan canına kast edilerek mağdur edilen milliyetçi öğrencileri zan altında bıraktığını öne süren Kılavuz, şöyle devam etti:

"Hükümetin "demokratik açılım' adı altında teröristlere verdiği tavizlerden yüz bulan örgüt uzantıları, üniversitelerde kargaşa çıkartmak için her türlü yola başvurmaktadır. Daha önce defaten benzer olaylar neticesinde dile getirmiş olmamıza rağmen; gelinen nokta bize göstermiştir ki; öncelikli olarak üniversite yönetimleri; gereken tedbirleri almamakta, üzerine düşen vazifeleri yerine getirmemektedir. Ayrıca saldırganlar üzerinde idari ve adli soruşturmalar başlatılması gerekirken suçsuz günahsız öğrenciler gözaltına alınıp, bu gençlerin istikballeri kudurmuşlara sus payı olarak verilmektedir" dedi.

-ÜLKÜCÜ GENÇLER KAVGANIN PARÇASI OLMAYACAK-

Olcay Kılavuz, bölücü örgütün üniversiteleri bir terör üssü gibi görmesine ve milliyetçi öğrencilere saldırmasına göz yuman bütün kurum ve ilgililerin, yaşanan hadiselerin vebalini üzerinde taşıdıklarını bildirdi. Kılavuz, emniyet yetkililerini, adli ve idari makamları; siyasi kaygılardan kurtularak, adil ve dürüst bir şekilde görevlerini yapmaya çağırdı ve "Bu bağlamda resmi makamlar tarafından gösterilmiş olan her türlü zafiyeti hukuki platformlara taşıyacağımızı ve bu konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek isterim" dedi.

Kılavuz, "Ülkücü gençler, hiçbir koşul ve şart altında; oluşturulmaya çalışılan kargaşanın bir parçası olmayacak; dik duruşu ve vakarıyla aziz Türk milletinin sağlıklı yapısının nişanesi olarak var olmaya devam edecektir. Ülkücü gençler, kavganın içerisinde bulunmayacak; bölücülere karşı gereken cevabı eğitim hayatlarında en başarılı örnekler olarak verecektir. Bu hastalıktan kurtulmanın yegâne reçetesi; mezuniyetlerle Lider Ülke Türkiye'yi inşa edecek olan Ülkücü Türk gençliği olacaktır" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ülkü Ocakları: Üniversitelerde Oynanmak İstenen Oyunun Farkındayız - Son Dakika


Advertisement