Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Açıklaması

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Açıklaması

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, basının Türk yükseköğretiminin merkez olması için katkı vermesi gerektiğini vurguladı.

22.11.2012 16:20

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, basının Türk yükseköğretiminin merkez olması için katkı vermesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Kurucu Başkanı ve yeni kurulmakta olan Doğa Üniversitesi İcra Kurulu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye'nin yükseköğretimde bölgesel merkez konumuna gelmesi ve küresel akademide söz sahibi olabilmesi için görsel ve yazılı basından destek ve katkı istedi.

Akademik çalışmaları ile tanınan Azizoğlu, yayınlanan son kitabı Uluslararası Yükseköğretim ve Basın'da, Türkiye'nin yükseköğretiminin olması gereken yere gelebilmesi için ulusal basından çok daha fazla ilgi ve desteği almasının gerekliliğine vurgu yaptı. Azizoğlu, üniversitelerin, gençleri, Türkiye'nin diplomatik ve ekonomik küresel güç olması bilinci ve şuuru ile yetiştiren kurumlar olması gerektiğini belirtti. Azizoğlu'nun kitabında ele aldığı önemli konulardan biri de yükseköğretimde batılılaşma algısı ve çalışmalarına gösterdiği reaksiyon. Her alanda batılılaşma algısı ve mantalitesi yerine mutlaka uluslararasılaşma kavram ve algısını oluşturmak gerektiğini ifade eden Azizoğlu, yükseköğretimde de yüksek oranda var olan her şey dahil batılılaşma kavram ve algısını değiştirip felsefe ve geleceği uluslararasılaşma olarak acil ve derhal değiştirmek gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nden yapılan açıklamada Orhan Hikmet Azizoğlu'nun İslam coğrafyası yükseköğretiminin uluslararasılaşması ve kavram ve inançlarını koruması amacıyla gerçekleştirdiği çalıştay ve konferanslar hakkında da bilgi verildi. 'Yükseköğretimin Bugünü ve Yarını' çalıştayının 15-17 Aralık 2009 tarihinde İstanbul'da 19 İslam Ortadoğu ülkesinden 59 üniversitenin rektörü ve katılımcı ülkelerin büyükelçileri ve temsilcilerin iştirakı ile gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Ankara, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Hollanda, Fas, Irak ve Pakistan'da çalıştay ve konferanslar düzenlendiği ifade edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Azizoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement