Üsküp'te "Balkan Türkleri Kültür Gecesi" Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Üsküp'te "Balkan Türkleri Kültür Gecesi" Düzenlendi

Üsküp\'te "Balkan Türkleri Kültür Gecesi" Düzenlendi

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Balkan Türkleri Kültür Gecesi" etkinliği düzenlendi.

22.08.2016 22:41

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te "Balkan Türkleri Kültür Gecesi" etkinliği düzenlendi.

Kardeş belediye olan Ankara'nın Çankaya ile Üsküp'ün Merkez (Centar) belediyeleri işbirliğinde, Üsküp Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği Müsteşarı Sinan Ertay, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetliler katıldı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, burada yaptığı açıklamada, "dost ülke" Makedonya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını ifade ederek, bu mükemmel ilişkilerin gelecekte de devam etmesi gerektiğini söyledi.

Taşdelen, bugünkü ziyaretin de bu amaçla gerçekleştirildiğini kaydederek, "Buralar Mustafa Kemal Atatürk'ün yetiştiği topraklar ve bu anlamda Makedonya ile çok yakın birlikteliğimiz var." ifadelerini kullandı.

Çankaya ile Merkez belediyelerinin "kardeş belediye" olduğunu anımsatan Taşdelen, "Dostluk ilişkilerimizi ilerletmeliyiz ve iki ülkenin gelişimi için çeşitli alanlarda işbirliği yapmalıyız." dedi.

Merkez Belediye Başkanı Andrey Jernovski de heyetin bu ziyaretinin, Türkiye'nin Makedonya'ya özel ilgisinin bir göstergesi olduğunu dile getirerek, "Türkiye'den misafirlerimizi misafir olarak görmüyoruz, iki ülke arasındaki mükemmel ilişkiler dolayısıyla dost olarak görüyoruz." diye konuştu.

Merkez ve Çankaya belediyelerinin birçok ortak noktaları olduğunu vurgulayan Jernovski, "Her iki belediye de bulundukları başkentlerin merkez belediyeleri olma özelliğini taşıyor." dedi.

Üsküp Yunus Emre Kültür Enstitüsü Müdür Vekili Fuat Korkmaz ise bu akşamki etkinliğin Çankaya ile Merkez belediyeleri işbirliğinde düzenlenecek bir dizi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin ilk ayağı olduğunu söyledi.

İki ülke milli marşlarının çalınması ile başlayan programda ayrıca Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu sahne aldı, Şakir İlyasoğulları dinletisi ve Muammer Ketencoğlu ile Balkan Yolculuğu Konseri de düzenlendi.

Çankaya Belediyesi Başkanı Taşdelen ve beraberindeki heyet bugün de Merkez Belediye Başkanı Jernovski'yi ziyaret etti.

Görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Taşdelen, Makedonya'nın bağımsızlık ilanının yıl dönümü olan 8 Eylül'de Çankaya'da "Türkiye-Makedonya Dostluk Parkı" açılacağını bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküp'te 'Balkan Türkleri Kültür Gecesi' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement