Üsküp?te Muhalefet Üç Büyük Köprüyü Kapatarak Protesto Düzenledi - Son Dakika
Güncel

Üsküp?te Muhalefet Üç Büyük Köprüyü Kapatarak Protesto Düzenledi

Üsküp?te Muhalefet Üç Büyük Köprüyü Kapatarak Protesto Düzenledi

Üsküp'te muhalefet üç büyük köprüyü kapatarak protesto düzenlediTuran KasapPriştine,16 Haziran, (DHA)-Makedonya muhalefetinin Renkli Devrim hareketi üyeleri bugün başkent Üsküp'te protesto düzenleyerek yol kapama eyleminde bulundu.

16.06.2016 17:28

Üsküp'te muhalefet üç büyük köprüyü kapatarak protesto düzenledi

Turan KasapPriştine,16 Haziran, (DHA)- Makedonya muhalefetinin Renkli Devrim hareketi üyeleri bugün başkent Üsküp'te protesto düzenleyerek yol kapama eyleminde bulundu. Protestocular, Üsküp'ün üç büyük köprüyü ulaşıma kapattı ve kentte hayat felç oldu.

Eylemciler Makedonya Bilim ve Sanat Akademisi yakınındaki Rahibe Teresa ile İçişleri Bakanlığı yakınındaki Özgürlük ve Goçe Delçev köprülerini yarım saat boyunca ulaşıma kapalı tuttu. Anayasa Mahkemesi'nin, özel yetkili savcı hakkındaki anayasaya uygunluk kararını açıklamasını bekleyen göstericiler, Anayasa Mahkemesi'ne verdikleri sürenin dolmasına iki gün kaldığını hatırlatarak, köprülerin üzerine 2 yazdı. Bu arada Makedonya Hükümeti, polisin yardımıyla, köprüleri açtırmak için ilk yardım araçlarını köprüye göndermelerine karşın eylemciler bu araçların geçmesine müsaade etmedi, Protestoyla ilgili muhalefetin yayınladığı yazılı açıklamada, Makedonya'daki siyasi krizin hızlı ve barışçıl şekilde çözülmesi temennisinde bulunulurken, 'suçluların cezasız kalmasına, göstericilerin zulüm görmesine izin vermeyeceğiz. Sayımız büyük, güçlüyüz. Her birimizin adil bir devlet ve özgür bir toplum için güçlü fikirleri var' ifadelerini kullanıldı. Bir saat süren protesto olaysız sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküp?te Muhalefet Üç Büyük Köprüyü Kapatarak Protesto Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement