Usta Yazar Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Usta Yazar Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti

92 yaşındaki usta yazar Yaşar Kemal, tedavi gördüğü İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

28.02.2015 17:12  Güncelleme: 21:20

Yapıtları pek çok dile çevrilen, Paris'te kurulan Dünya Kültür Akademisi üyeliği olan, uluslararası birçok ödül alan ve Nobel ödülüne aday gösterilen, asıl adı Kemal Sadık Göğceli, Yaşar Kemal hayatını kaybetti. Kürt sorununa ömrünü adayan yazar, Öcalan'ın PKK'ya silah bırakma çağrısı yaptığı tarihi günde öldü.

45 GÜNDÜR YAŞAM SAVAŞI VERİYORDU

" Çukurova'nın Homeros'u" 92 yaşındaki Kemal, uzun süredir İstanbul Üniversitesi'nde tedavi görüyordu. Kemal, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine getirilmişti.

PAZARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Yapı Kredi Yayınları'ndan yapılan açıklamada, Kemal'in cenazesinin 2 Mart Pazartesi günü Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

EŞİ KONUŞTU: SADECE TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN VARIM

Ünlü yazar Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, eşinin ölüm haberi üzerine açıklama yaptı. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Baban, "Hepimizin başı sağ olsun. Başından beri medyanın büyük bir ilgi sevgi ve saygıyla izlemesi çok memnun etti. Her şeyden önce meslektaşınız olan Yaşar Kemal'in de çok gurur duyacağı bir şeydi. Ben bugün burada sadece teşekkür etmek için varım. 40 günü aşkın bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde olabilecek en iyi bakım sevgi ve saygıyla yolcu ettik. Çok teşekkür ederim" diye konuştu.

DOKTORU AÇIKLAMA YAPTI: KARACİĞER RAHATSIZLIĞI VARDI

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Karan, yazar Yaşar Kemal'in hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklama yaptı. Karan, "Değerli şairimiz Yaşar Kemal bugün saat 16.46 itibari ile vefat etmiştir. Karaciğer hastalığı rahatsızlığı vardı. Üzerine eklenmiş enfeksiyon sebebiyle ortaya çıkan çoklu organ yetmezliği nedeniyle ortaya çıkan tablo söz konusuydu. Yoğun bakım birimimizde 14 Ocak'ta tedavi görmekteydi. Çoklu organ yetersizliği dendiği zaman solunum sistemi dolaşım sistemi kalp ve damarlar böbrek ve diğer organların etkilenmesi söz konusu. Bu süreçte günlük bilgilendirdiğimiz gibi yapay solunum desteği ve diğer tedaviler yapıldı. Fakat giderek ortaya çıkan laktikoz dediğimiz tablo ve ritim bozukluğu sebebiyle bugün saat 16.46'da kendilerini kaybettik. Kendisine rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine ve ulusumuza başsağlığı diliyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KEMAL'İN EŞİNİ VE YEĞENİNİ ARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 92 yaşında hayatını kaybeden ünlü yazar Yaşar Kemal'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Suudi Arabistan ziyareti öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gerek hanımefendi gerek yeğenini aramak suretiyle kendileriyle bu acılarını paylaştım. Derin bir teessürümüz olduğunu kendilerine de ifade ettim. Ayrıca kendisine ben Allah'tan rahmet yakınlarına ve edebiyat camiamıza da başsağlığı diliyorum" dedi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN TAZİYE MESAJI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yaşar Kemal'in vefatı nedeniyle yayımladığı taziye mesajında, "Kürt Kökenli bir aydınımız ve ülke meselelerinde söyleyecek çok sözü olan Yaşar Kemal'i Çözüm Süreci nihai aşamaya gelmeden sonsuzluğa uğurladığımıza üzülürken, birlik beraberlik ve kaderdaşlığımız yolunda kat ettiğimiz mesafenin onu memnun ettiği umuduyla teselli buluyoruz" dedi.

KÜLTÜR BAKANI ÇELİK: TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yazar Yaşar Kemal'in vefatına ilişkin, "Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Türkiye ve insanlık bugün eksildi" dedi.

Bakan Çelik, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban'a başsağlığı dileğinde bulunmak üzere geldiği İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Acil Cerrahi Bölümü'nde gazetecilere açıklama yaptı.

Yaşar Kemal'in, Türkiye'nin ortak değeri olduğunu vurgulayan Çelik, "Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Türkiye ve insanlık bugün eksildi. Yaşar Kemal, milletimizin ortak değeridir, Anadolu'nun gür sesidir. Hastalığı süresince bütün Türkiye, büyük bir saygıyla, dualarıyla ona olan saygısını gösterdi" diye konuştu.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: ÇUKUROVA'YI ONDAN DAHA GÜZEL ANLATAN BİR BAŞKA YAZARIMIZ OLMADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yaşar Kemal'in hayatını kaybettiğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Yaşar Kemal, edebiyatımızın dev çınarlarından birisi. Büyük bir üzüntü duyduk, duymamak mümkün değil. Halkımızın başı sağ olsun. O, bizim edebiyatımıza destanı kazandıran bir edebiyatçıydı. Adana'yı, Çukurova'yı ondan daha güzel anlatan bir başka yazarımız olmadı. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Usta Yazar Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Usta Yazar Yaşar Kemal Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (40)

  • Muşlu Türk: Arap çerkez boşnak arnavut bizim can kardeşimizdir. kürtleri hiç sevmem 12 29 Yanıtla
  • Bahri bahar: Nur içinde yat güzel insan 25 5 Yanıtla
  • Muşlu Türk: Müslüman olmayan bu adama Allah rahmet eylemesin 5 20 Yanıtla
  • Timur: Bazıları merak etmesin iyi insanlar kendilerini dindar olduklarını sanan kötü niyetli insanlardan daha az yanacaklardır. Allah rahmet eylesin , mekanı cennet olsun 20 4 Yanıtla
  • hüseyin kaplan: Bu kadar acelen neydi be usta daha barışı görmen gerekiyordu mekanın cennet olsun 19 4 Yanıtla
  • hocadan: Güle güle büyük usta Türk edebiyatı bir duayenimi kaybetti umarım mekanın cennet olur 14 8 Yanıtla
  • BATMAN: YERİN MEKANIN CENNET OLSUN. ALLAH RAHMET EYLESİN. 14 6 Yanıtla
  • OKTAY ERDEM: SENİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ İNCE MEMETMEKANIN CENNET OLSUN. . . 16 4 Yanıtla
  • deden: semihe. BİLMEYE GEREK YOK ATAİS DEMEK ALLAHA İNANMAYIP ANASININ MAYMUNDAN GELDİGİNE İNANAN DEMEK . 3 17 Yanıtla
  • teke: ALLAH ATAİSTLERE (allah düşmanı olanlarına) AHİRET YURDUNDA RAHMET EYLEMESİN İNŞALLAH. 11 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement