
OKULLAR YARIN DA TATİL
Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısında dün geceden beri devam eden aralıksız devam eden yağışın il genelinde sıkıntıya yol açtığını söyledi. Bu sabah, başkanlığında toplanan kriz komitesinin durum tespiti yaparak kararlar aldığını kaydeden Vali Harput, "Bursa'ya yıllık metrekare başına 679 kilogram yağış düşüyor. Son 24 saatte ise metrekareye 116 kilogram yağış düştü. Bu da yıllık yağışın altıda biri. Bu kadar kısa sürede bu miktarda yağan yağmur su baskınlarına yol açtı. Karacabey, Gemlik, Orhangazi, İznik, Gürsu, Kestel Vakıfköy, Yenişehir bölgelerinde ciddi miktarda tarım arazileri sular altında kaldı."
Henüz arazi hasar tespiti yapılamadığını kaydeden Vali Harput, felçli bir vatandaşın Alacahırka Mahallesi'ndeki evinde boğulduğunu söyledi.
Vali Harput, valilik olarak tüm imkanların kullanılarak çalışmaların sürdürüldüğünü kaydederek, "İl Özel İdaresi'nin 25 iş makinesi 50 personeli, büyükşehir belediyesinin 59 iş makinesi ve 220 personeli, DSİ'nin 54 dalgıç pompası, 8 su motoru, 6 ekskavatörü, 6 dozer, 10 kamyonu su baskını olan yerlerde köprü ve dere yataklarının temizlenmesi işlerinde çalışıyor. Ekiplerin bir kısmı da talebe karşı hazır bekletiliyor. Sivil Savunma, BUSKİ ve itfaiye ekipleri bir taraftan su basan evlerde tahliye çalışmaları sürdürürken yolları da trafiğe açık tutuyor.
7269 sayılı Afet Yasası kapsamında özel sektöre ait iş makinelerine de el koyup kullanabiliriz. Ama şu anda böyle bir durum yok. Gerekirse kullanırız"
RİSKLİ BÖLGEDE YAŞAYAN AİLELER YAKINLARININ YANINA GİTSİN
Bu gece de ciddi yağış olacağı şeklinde meteorolojiden uyarı geldiğine dikkati çeken Vali Harput, şöyle devam etti:
"Hassas bölgelerde Alacahırka, Panayır, Vakıfköy, Kestel gibi geniş bölgelerde 150-200 bin kişinin yaşadığı kesim aşırı yağıştan olumsuz etkilenme riski var. Vatandaşların riskli bölgelerde evde kalmamaları yakınlarına ya da bizim tespit ettiğimiz yerlere gitmeleri gerekiyor.
Alacahırka'da boşaltılan yerler var. Amacımız can ve mal kayıplarına engel olmak. İl kriz komitesi 24 saat çalışıyor. Sağlık, emniyet, özel idare DSİ'de izinler kaldırıldı. Okullar yarın da tatil olacak.
Kamu da özürlü engelli hamile olanlar bugün ve yarın idari izinli sayılacaklar. Trafikte de zorunlu olmayanların sıkışıklık olmaması için toplu taşım araçlarını kullanmaları önemli"
Vali Harput, aşırı yağışlar nedeniyle barajlarda herhangi bir tehlike olmadığını belirterek, Kestel-Orhaniye köyü yolunun da sel nedeniyle ulaşıma kapandığını sözlerine ekledi.
Son Dakika › Güncel › Vali Uyardı! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.