Validen Uçak Açıklaması: Eleştirilecek Değil Alkışlanacak Bir Şey - Son Dakika
Güncel

Validen Uçak Açıklaması: Eleştirilecek Değil Alkışlanacak Bir Şey

Validen Uçak Açıklaması: Eleştirilecek Değil Alkışlanacak Bir Şey

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Kayseri'deki güzellik salonu açılışına pervaneli eğitim uçağıyla katılmasına rağmen bunun özel uçakla gerçekleşmiş gibi gösterilmesine tepki gösterdi.

03.07.2013 12:52  Güncelleme: 09:24

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Kayseri'deki güzellik salonu açılışına pervaneli eğitim uçağıyla katılmasına rağmen bunun özel uçakla gerçekleşmiş gibi gösterilmesine tepki gösterdi. Vali Oğuz, "Karayoluyla gitsek, bir maliyet olacaktı. Bu eleştirilecek değil, alkışlanacak bir durum" dedi.

Isparta Valisi Memduh Oğuz, dün Kayseri'de işadamı Ferhat Uzunlu'nun oğlu Denizhan Uzunlu'nun güzellik salonu açılışına katıldı. ERAH Havacılık'a ait pervaneli eğitim uçağıyla açılışa giden Vali Oğuz, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü de makamında ziyaret etti. Kayseri'ye yaptığı bu ziyaretin özel uçakla gerçekleştiği yönünde çıkan haberler üzerine Vali Oğuz, bugün açıklama yaptı. Vali Oğuz, Isparta'da pilot eğitimi veren pervaneli, pek kimsenin binmeye cesaret etmediği, ancak pilot eğitimi yapan 2-3 kişilik uçaklar bulunduğunu söyledi. Vali Memduh Oğuz, şöyle dedi:

"Bu uçaklar, zaman zaman Muğla'ya, Adana'ya gider. Bir öğretmen pilot, bir öğrenci pilot, bir kişi de yolcu olur. Bunlar ticari uçaklar değil, sadece eğitim amaçlı uçaklar. Süratli de değiller. Bizim havalimanımızda sürekli eğitim verilir. Onlardan biri Kayseri'ye gidecekti. Biz bu uçaklardan biriyle Kayseri'ye gittik. Yolda giderken işin espri tarafı var. Yanınıza giderken kimseyi alamazsınız. Çünkü rüzgar tesir eder, içerisinde tank gürültüsü gibi gürültü olur bu uçakların. Ayrıca zaman zaman bu uçakları ben kendim de çıkıp kullanıyorum. Eğitimi de severim."

DEVLETE MALİYETİ YOK

Vali Oğuz, bu konuda "Özel uçakla Kayseri'ye gitti" haberlerinin yayınlanmasından üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Özel uçak' yanlış bir tabir. Pilot eğitimi yapılan pervaneli uçaklar. Kayseri'ye buradan gidişimiz de tam 2 saat sürdü. Dönüşümüz de 2 saatten daha fazla sürdü. Devlete herhangi maliyeti söz konusu değil. Çünkü ticari bir şey değil. Bu uçakta isteseniz de yolcu taşıyamazsınız. Yolcu taşımaya müsait uçaklar değil. Bir arkadaşınız bir yerden bir yere giderken otomobille sizi de yanına aldı gibi bir durum bu."

Kayseri'ye karayoluyla gidilmesi haliinde asıl o zaman devlete masraf olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Bu nedenle 'Tasarruf bile oldu' denilebilir. 'Devlet açısından bir menfaat oldu mu?' derseniz hayırsever arkadaşımızın gönlü yapılmış oldu. 'Bak sen burada bu işleri yaptın ama vilayetin valisi de senin hatırını yaptı. Hayırseverin yaptığı boşa gitmez' mesajı verildi. Çok da iyi oldu. Bir meslektaşımızı da ziyaret etme fırsatı bulduk. Aynı gün gidilip- dönüldü. Zaman israfı olmadı. Bu eleştirilecek değil, alkışlanacak bir durum. İnşallah her vilayette bir tane özel uçak da olsun. Planörle Vali Kayseri'ye gidip- geldi. Mesleğin sonuna gelmiş bir mülki idare amiri olarak Türkiye'de her ilde özel uçak olmasını arzu ederim. Varlıktan kimseye zarar gelmez. Bizim bu yaptığımız inşallah hayra vesile olsun."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Validen Uçak Açıklaması: Eleştirilecek Değil Alkışlanacak Bir Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement