Van Tımes?I, Agos Ekibi Hazırladı 4 Dilde Yayın Yapan Van Times Ermenice Yayına Da Başladı - Son Dakika
Güncel

Van Tımes?I, Agos Ekibi Hazırladı 4 Dilde Yayın Yapan Van Times Ermenice Yayına Da Başladı

Van Tımes?I, Agos Ekibi Hazırladı
4 Dilde Yayın Yapan Van Times Ermenice Yayına Da Başladı

Van'da Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Farçsa Yayın Yapan Günlük Yerel Gazete Van Times, Akdamar Adası'nda Pazar Günü Yapılacak Ayin İçin Ermenice Yayına da Başladı. Gazetenin Yüz Yıl Sonra Van'da Ermenice Yayımlanan İlk Gazete Olduğu Belirtildi. "ermenilere Evimizi Açıyoruz" Kampanyası da Yürüten Van Times'i Ayın Gününe Kadar Agos Gazetesi Çalışanları Hazırlayacak. Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci, "van Times'tan Bize Ermenice Yayın Talebi Geldi. Dillere Ermenice'yi de Eklemek İstiyoruz Dediler. Bunun Üzerine Biz Ekip Olarak Çalışmaya Başladık. Ilk Sayıyı Hazırladık, Basıldı"dedi.

17.09.2010 18:10

VAN'da Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Farçsa yayın yapan günlük yerel gazete Van Times, Akdamar Adası'nda pazar günü yapılacak ayin için Ermenice yayına da başladı. Gazetenin yüz yıl sonra Van'da Ermenice yayımlanan ilk gazete olduğu belirtildi. "Ermenilere evimizi açıyoruz" kampanyası da yürüten Van Times'i ayın gününe kadar Agos Gazetesi çalışanları hazırlayacak. Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci, "Van Times'tan bize Ermenice yayın talebi geldi. Dillere Ermenice'yi de eklemek istiyoruz dediler. Bunun üzerine biz ekip olarak çalışmaya başladık. Ilk sayıyı hazırladık, basıldı"dedi.

Yayın hayatına Mart ayanda başlayan Van Times, bugünkü 175'inci sayısına sürmanşetten Ermeniceyi de ekledi. Gazeteyi, önceki gün Van'a gelen Agos Gazetesi ekibi hazırladı. Agos Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aris Nalci, İmtiyaz Sahibi ve köşe yazarı Sarkis Seropyan, editör Pakrat Estukyan'ın hazırladığı Van Times'ın bugünkü sayısında sürmanşetinde ermenice Yaşar Kemal'in Akdamar Adası anıları yer aldı. Gazete ayin günü ise Van'a gelecek Ermenileri kendi dillerinde 'Hoş Geldiniz' sürmanşetiyle çıkacak.

Agos ekebi, Osmanlı döneminde Van'da Ermenice çıkan bir gazetenin olduğunu, yaklaşık 100 yıl aradan sonra Van'da tekrar Ermenice yayın yapan bir gazetenin olduğunu belirtti. Van Times'ı hazırlayan Agos Yazı işleri Müdürü Aris Nalci Van Times'in 3 ay önce başlatılan "Ermenilere Evimizi Açıyoruz", kampanyası sayesinde gazeteyle ilişki kurduklarını belirtti. Nalci, "Van Times'tan bize Ermenice yayın talebi geldi. Dillere Ermenice'yi de eklemek istiyoruz dediler. Bunun üzerine biz ekip olarak çalışmaya başladık. Ilk sayıyı hazırladık, basıldı. İlk sayıda Yaşar Kemal'in Ahtamarla ilgili anılarını Ermenice yayımladık. Yarınki sayıda Editörümüz Pakrat Etrukyan'ın izlenimlerine ve haberlerine yer vereceğiz. Ayrıca Van'daki ermeni manastırlarının bir haritasınıda yayımlayacağız. Ayin için Van'a gelenlerin buraları rahat bulmalarını ve Van'ın güzelliklerini görmelerine katkıda bulunmak istiyoruz. Pazar günü çıkacak sayıda ise sürmanşetten 'Hoş Geldiniz' diye çıkacağız. Bunun Ermenilere evlerini açan Van halkının tavrını yansıtacağını düşünüyoruz" dedi.

Gazetenin imtiyaz sahibi Aziz aykaç ise Agos çalışanlarının kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, dün çıkan ilk sayıdan olumlu tepkiler aldıklarını kaydetti. Aykaç kampanya ile ilgilide bilgi vererek, "Ermenilere Evimizi Açıyoruz kampanyasına da Vanlıları çok yoğun ilgi gösterdi. Otellerin kapasitesi dolması durumunda şu an itibariyle 5 bin 570 ermeniyi misafir olarak ağırlayabileceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van Tımes?I, Agos Ekibi Hazırladı 4 Dilde Yayın Yapan Van Times Ermenice Yayına Da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement