Vardiye Bizde Platformu'ndan Marmaris'te 123. Sessiz Çığlık Eylemi - Son Dakika
Güncel

Vardiye Bizde Platformu'ndan Marmaris'te 123. Sessiz Çığlık Eylemi

Vardiye Bizde Platformu\'ndan Marmaris\'te 123. Sessiz Çığlık Eylemi

Marmaris'deki Vardiya Bizde Platformu üyeleri, eylemlerine tutuklamalar sona erene ve komploları düzenleyenler içeri girinceye kadar devam edeceklerini bildirdi.

07.02.2015 20:09  Güncelleme: 12:23

Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 'Sessiz çığlık' adını verdikleri eylemlerine yenisini eklerken tutuklamalar sona erene ve komploları düzenleyenler içeri girinceye kadar avazları çıktıkları kadar meydanlarda protestolarını devam edeceklerini bildirdi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Gölcük, Bursa, Eskişehir ve Antalya ile eş zamanlı olarak düzenlenen eylemde, Kordon Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde saat 13.00 sıralarında bir araya gelen Vardiya Bizde Platformu, 'Ülkesi ve milletiyle vatan bütündür parçalanamaz' yazılı pankart açıp, 'Kumpasçılar yargı önünde hesap verecek', 'Tam bağımsız Türkiye' ve 'Uyuyan millet ya ölür ya köle olur' yazılı dövizler taşıdı. 30 kişilik grup, Atatürk ve şehitler adına bir dakika saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) ve Vardiya Bizde Platformu Marmaris üyesi Emekli Deniz Subayı Mehmet Toker, grup adına basın açıklaması yaptı.

Hak ve hukuk adına 123'ncü kez 'Sessiz çığlık' adı altına toplandıklarını söyleyen Toker, "Bu meydanlarda, haksız yere cezaevlerine konulan dostlarımızın haklarının kavuşmaları için avazımız çıktığı kadar bağırmaya devam edeceğiz. Bu eylemlerimiz yerini bularak cezaevlerinde ki dostlarımız dışarıya çıkmaya başladı. Tabii tek dostlarımızın cezaevinden çıkması ile bitmiyor. Bu kumpasları kuranların yargı önünde hesap vermesi için avazımızın çıktığı kadar bağırmaya devam edeceğiz" dedi.

Konuşma sonrası eyleme destek veren Türkiye Liseliler Birliği Marmaris üyelerinden oluşan bir grup öğrenci de Atatürk'ün Bursa Nutku'nu ve andımızı okudu. Grup, haftaya cumartesi tekrar aynı saatte toplanmak üzere sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vardiye Bizde Platformu'ndan Marmaris'te 123. Sessiz Çığlık Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement