Vatandaşa e-belediye Kolaylığı - Son Dakika
Güncel

Vatandaşa e-belediye Kolaylığı

Vatandaşa e-belediye Kolaylığı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İle İlgili Tüm Hizmetleri Takip Etmek, Sorgulamak, Öğrenebilmek Artık Kolaylaşıyor.

01.12.2010 12:44  Güncelleme: 15:04

Büyükşehir, web sitesi üzerinden hizmet hızını artıracak yeni bir sistemi daha yakında devreye sokacak

Yönetim Bilgi Sistemi ile çok yakında tüm bu işlemleri internet üzerinden tek bir tıkla yapmak mümkün olacak.

HİZMET ŞEFFAFLIĞI

Hizmet çeşitliliği ve beklentisi hızla artan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir çalışma daha. Büyükşehir bu kez kaynakların verimli şekilde kullanılması, hizmetlerin şeffaflaştırılması, takibinin kolaylaştırılması ile vatandaşın aktif katılımının sağlanması için e-Devlet kapsamında Yönetim Bilgi Sistemleri Projesi'ni hayata geçirmeye hazırlanıyor. Sistemle daha iyi hizmet üretebilmek için gerekli bilgi ve verilerin toplanması, kullanılması, paylaşılabilmesi ve bilgi üretiminin standart yöntemlerle gerçekleştirilmesi, üretilen bilgiden en üst düzeyde fayda sağlanması hedefleniyor.

KURUMSAL PERFORMANS

Yönetim Bilgi Sistemi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin www.kocaeli.bel.tr internet adresine yüklenecek. Sistemle hem belediye hem de vatandaş birçok işini internet üzerinden halledebilecek. Büyükşehir, belediyede yürütülen her bir işin hangi aşamada olduğunu, bir tıkanma olup olmadığını, işin süresinde yapılıp yapılmadığını, iş tıkanmışsa nerede tıkandığını kolaylıkla takip edilebilecek. Ayrıca belediye çalışanlarının sorumlu oldukları işlerle ilgili bireysel ve kurumsal performanslarını izleyerek, değerlendirmede bulunacak.

İHTİYACA GÖRE YATIRIM

Sistem, yapılacak yatırımın uygun olup olmadığının, hedef kitleye uygunluğunun belirlenmesine katkı sunacak. Örneğin; bir bölgede park yapılacak. Vatandaşın bu konuda talebi bulunuyor. Büyükşehir, önce bölgedeki 7-14 yaş grubu çocuklar ile engelli çocukların sayısını sistemle belirleyecek. Çıkan sonuca göre ihtiyaç halinde bölgede yatırım yapacak.

DİĞER KURUMLARLA E-BAĞLANTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yönetim Bilgi Sistemi ile diğer kurumlarla olan bilgi sirkülasyonunu kağıt ve yazışma trafiği olmaksızın elektronik ortamdan sağlayacak. İlçe belediyeleri, özel kuruluşlar, belediyenin paydaşı konumundaki diğer kurumlar her türlü işlemlerini elektronik ortamda yürütebilecek. Ayrıca Kocaeli'yi yönetmeğe dair değer taşıyan tüm veriler yöneticilerin elinin altında hazır bulunacak. Yöneticiler, her türlü sorgulama, karşılaştırma ve analiz yapma imkânı bulacak.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Sistemin en önemli ve dikkat çeken özelliği ise vatandaşın zamanından ve bütçesinden tasarruf sağlayacak olması. Herhangi bir talebi, ihtiyacı, şikâyeti olan vatandaşın belediyeye gelmesine gerek kalmayacak. Vatandaşlar, sistemle birlikte belediye hizmetlerinden bilgisayar üzerinden haberdar olacak. Talebini yine TC kimlik numarası ile sisteme iletecek. E-başvuru ile işlemlerini başlatabilecek ve yine işinin hangi aşamada olduğunu internet ortamında takip edebilecek. Mesela; vatandaş bozuk olan yolunun onarılmasını istiyor. O zaman sisteme girecek, bilgilerini sisteme yükleyecek ve isteğini iletecek. İşinin yapılıp yapılmadığı, ne durumda olduğunu yine sisteme girerek öğrenebilecek. Vatandaş, gerekli görüldüğü durumda sadece bir defa belediyeye gelecek bu da tüm işlemlerin daha hızlı yapılmasına olanak verecek. Vatandaşın günlük hayatı da böylece kolaylaşacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vatandaşa e-belediye Kolaylığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement