Vıp Koruma Kursuna Katılan 52 Polise Sertifika - Son Dakika
Güncel

Vıp Koruma Kursuna Katılan 52 Polise Sertifika

Vıp Koruma Kursuna Katılan 52 Polise Sertifika

Elazığ'da ilk defa düzenlenen VIP Koruma Kursu'na katılan,görevli 52 polise törenle sertifikaları verildi.

03.07.2013 15:38  Güncelleme: 16:12

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı'nca Elazığ'da ilk defa düzenlenen VIP Koruma Kursu'na katılan, Bingöl, Malatya, Bitlis ve Elazığ Terörle Mücade Şube müdürlüklerinde görevli 52 polise törenle sertifikaları verildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, VIP Koruma Kursu'na ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur ve onur duyduğunu belirtti. Buran, şunları söyledi:

"Ülkemiz 1970'li yıllardan itibaren terörle anılan bir ülkedir. Zaman zaman örgütler ismini değiştirmiştir ama hala örgütlerle mücadele ediyoruz. Özellikle bu mücadelede suikast tarzı eylemleri, yakın tarihimizde de gördük zaten. Siz kursiyer arkadaşlara çok büyük görevler düşüyor. Bir kere size emanet edilen insanları korumakla yükümlüsünüz. Bu çok büyük bir görev ve çok büyük bir vebaldir. Bu tür kursların artarak devam etmesini de talep ediyoruz. Elazığ olarak da ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız."

Kursiyer Ali Ünlü, Polis Meslek Yüksek Okulları'nda aldıkları eğitimin genel olduğunu ifade ederek, VIP koruma kursuyla yeni bir yetenek kazandıklarını söyledi. Ünlü, "3 gün süren teorik eğitim güzeldi ta ki sahaya inene kadar. Pratik eğitime geçtiğimizde eğitmenlerimizin bizden daha şevkli olmaları bizi sıcakta biraz sıkıntıya düşürdü" diye konuştu.

Polis memuru Hatice Yiğiter, siyasi ve devlet erkanını koruma eğitiminde, kendilerine atılan domates ve yumurtalarla cacık haline geldiklerini söyledi. Yiğiter, "Yumurta ve domatesle menemen haline geldiğimiz bir kursu bitirdik, çok şükür kazasız belasız. Bu kurs sayesinde bize en çok paylaşımcılık ve dayanışma oldu. Çünkü kütük altında erkek arkadaşlarımızın, omuzlarımız zedelenmesin diye bayan arkadaşlarımızı korumada, bu dayanışmanın bizi başarıya götüreceğini gördük" dedi.

52 kursiyeri eğitim veren Polis Başmüfettişi Fatih İnal, slayt gösterisinden sonra yaptığı konuşmada, "2 hafta süren bu eğitim boyunca özellikle değerli meslektaşlarımıza taktik, silah kullanma becerilerinin gelişmesi, baskı altında silah kullanma hünerlerini gösterebilme, yeteneklerini ortaya koyabilme şansı tanımak, yeterli değildi bizim için. Arkadaşlara motorize, yani araçta yapılan koruma uygulamalarından tutun, öncü çalışma ve istihbarat toplama yeteneklerini, basın protokol ilişkileri ve düzenleri konusunda arkadaşlara çok önemli kazanımlar sağladığımızı umut ediyorum. Değerli silah arkadaşlarım, sizlerle çalışmak bizim için gerçekten büyük bir onur ve gururdu" dedi.

Ardından, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde, 24 Haziran- 3 Temmuz tarihleri arasında teorik ve pratik eğitim gören Elazığ, Bingöl, Malatya ve Bitlis Emniyet Müdürlükleri'nde görevli 52 polise sertifakaları verildi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vıp Koruma Kursuna Katılan 52 Polise Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement