"Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak" - Son Dakika
Güncel

"Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak"

"Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak"

Bugünün ve yarının liderleri "Yakınsama" ile zamana meydan okuyor

16.09.2011 13:49

25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı'nın ikinci gününde insan yönetimi uzmanları kurum kültürleri için koçluk ve montorluk yaklaşımlarını tartışacak.

EMCC Başkanı Dr. Rıza Kadılar'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek "Çözüm Bilincinde Buluşan Kurum Kültürü İçin Koçluk ve Mentorluk Yaklaşımları" oturumu, EMCC Başkan Yardımcısı Lise Lewis, The Coca-Cola Company, Türkiye ve Avrasya & Afrika Grup Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Rengin Onay, İnsan Danışmanı Tim Bright, Yönetici Koçu Gamze Acar Bayraktaroğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) önderliğinde 25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı, 29-30 Eylül'de Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferansın ana teması ise"Yakınsama: İnsan Yönetiminin Kolaylaştırıcı Rolü" olarak belirlendi. Batı'yla Doğu'nun birbirine en çok yaklaştığı İstanbul'da gerçekleştirilecek olan 25. Avrupa İnsan Yönetimi Konferansı'na, başta İngiltere, Fransa, İtalya, Avusturya, Almanya, Hollanda, Yunanistan gibi 30'u Avrupa ülkesinden olmak üzere 42 ülkeden sektör liderleri katılacak.

Konferansta 30 Eylül günü EMCC Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar'ın moderatörlüğünde "Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak... Çözüm Bilincinde Buluşan Kurum Kültürü İçin Koçluk ve Mentorluk Yaklaşımları" başlıklı bir oturum gerçekleştirilecek. Oturumda EMCC Başkan Yardımcısı Lise Lewis, The Coca-Cola Company,Türkiye ve Avrasya & Afrika Grup Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Rengin Onay, İnsan Danışmanı ve Yönetici Koçu Tim Bright ve EMCC Türkiye Genel Sekreteri Gamze Acar Bayraktaroğlu gibi insan kaynakları, mentorluk ve koçluk dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelerek yakınsamanın yarının liderlerini yetiştirme sürecindeki rolünü tartışacak.

30 Eylül 2011 Cuma günü 15:20 ile 16:20 saatleri arasında yapılacak oturumda, kurum içinde koçluk kültürünü yerleştirme, lider yetiştirme sürecinde koçluk ve mentorluk biçimlerini kullanma, farklı koçluk biçimleri arasında seçim yapma ve "supervision" (gözetim) ile koçluk projelerinde kalite güvencesi sağlama gibi konular, panelistlerin yaşadığı tecrübelere dayanan uygulama örnekleri ile birlikte ele alınacak.

Oturumun moderatörlük görevini üstlenecek olan EMCC Türkiye Başkanı Dr. Rıza Kadılar şu açıklamayı yapıyor: "Koçluk ve mentorluk konusunda yaşanan gelişmeler gerçekten heyecan verici. Son olarak her iki meslek de AB nezdinde öz düzenlemeye tabi, kabul görmüş meslekler arasına girdi. Bilimsel veriler koçluk hizmetlerinin şirket yönetiminde çok olumlu sonuçlar doğurduğunu kanıtlıyor. Bu geniş kapsamlı konferansın parçası olan "Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak... Çözüm Bilincinde Buluşan Kurum Kültürü İçin Koçluk ve Mentorluk Yaklaşımları" oturumunda konunun önde gelen isimleri ile bir araya gelerek koçluk eğitimi ve standartları konusunda yaşanan önemli gelişmeleri, koçluk ve mentorluk uygulamalarının girişimciliğin desteklenmesi sürecindeki rolü ve İstanbul merkezli olarak devam eden bu gelişmelerin diğer büyük ekonomik merkezlerde yaygınlaşmasını konuşacağız."

Dr. Rıza Kadılar kimdir?

Dr. Rıza Kadılar ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra lisansüstü eğitimini Stanford Üniversitesi'nde ekonomi yüksek lisansı ve sonrasında Paris'de bulunan HEC'de MBA yaparak gerçekleştirmiş, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde doktora çalışmalarını tamamlamış, takip eden yıllar içinde de INSEAD bünyesinde yer alan "Strategic Bank Management" programından mezun olmuştur.

Profesyonel kariyerinde Türkiye, Fransa, İngiltere ve Hollanda'da üst düzey banka yöneticiliği yapan Dr. KADILAR mesleki kariyerinin yanı sıra halen Boğaziçi Universitesinde misafir öğretim görevlisi olarak ders vermekte, Avrupa Koçluk ve Mentorluk Konseyi Türkiye başkanı ve "Institut du Bosphore" (TÜSIAD) bilim kurulu üyeliği görevlerini devam ettirmektedir. Koçluk ve Mentorluk Enstitüsünün (IoECM) kurucularından olan Dr. KADILAR "Global Trade Review" yayın kurulu üyesi ve "Karbon: Fırsat mı Tehdit mi?" kitabının yazarıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Yakınmayı Bırak Yakınsamaya Bak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement