Yardım Edin, Çocuklarınızın Kardeşleri Somali'de Ölüyor - Son Dakika
Güncel

Yardım Edin, Çocuklarınızın Kardeşleri Somali'de Ölüyor

Yardım Edin, Çocuklarınızın Kardeşleri Somali\'de Ölüyor

Afrika'daki açlık felaketi üzerine Somali- Kenya sınırındaki Mogadişu Kampı'na giden gönüllü doktorlardan Uluslararası Sağlık Eğitim Derneği (USEDER) Proje Koordinatörü Dr.

23.08.2011 16:58

Afrika'daki açlık felaketi üzerine Somali- Kenya sınırındaki Mogadişu Kampı'na giden gönüllü doktorlardan Uluslararası Sağlık Eğitim Derneği (USEDER) Proje Koordinatörü Dr. Serdar Ertuğrul, bugün geldiği İstanbul'da "Annelere sesleniyorum. Her gün sevdiğiniz, başlarını okşadığınız çocuklarınızın kardeşleri orada açlıktan ölüyor. Ne olur yardımlarınızı esirgemeyin " dedi.

Büyük insanlık dramının yaşandığı her gün yüzlerce çocuğun ölümle yüzleştiği Somali'ye giden Uluslararası Sağlık Eğitim Derneği (USEDER) üyesi 12 gönüllü doktor bu gün İstanbul'a döndü

Atatürk Havalimanı'nda gönüllü doktorlar adına açıklama yapan Dr. Serdar Ertuğrul şunları söyledi:

"Her gün arabalar dolusu çocuğu sahra hastanesine taşıdık. Ancak çoğunun ölüsünü ailelerine teslim etmek zorunda kaldık. Mogadişu şehrinin etrafında kurulan 2 milyon insanın yaşadığı mülteci kamplarını ziyaret ettik. Durum içler acısıydı, buradan giderken düşündüklerimizin çok ötesinde büyük bir insanlık dramıyla karşılaştık. Kamplarda her çadırın perdesini kaldırdığımızda susuzluktan ölmek üzere olan çocuklarla karşılaştık"

ÇOK UĞRAŞTIK

Açlık, susuzluk ve salgın hastalıklardan yüzünden on binlerce çocuğun ölümle pençeleştiğine anlatan Ertuğrul, " Kampların etrafı mezarlıklarla dolu. Her akşam orada 12 bin aileye binlerce çocuğa 'Kimse Yok mu Derneği'nin nezaretinde yemek dağıtımında bulunduk. Gönüllülerden oluşan ekibimizden 12 doktorla Türkiye'ye döndük. 8 doktorumuz Mogadişu'da kaldı. 26 Ağustos'ta Türkiye'den yola çıkacak 17 kişilik ekibimiz mülteci kamplarına ulaşıncaya kadar sağlık hizmeti vermeye devam edecekler" diye konuştu.

DURUM MEDYADAKİNDEN ÇOK VAHİM

Yaşanan insanlık dramının medyada görüldüğünden çok vahim olduğuna dikkat çeken Ertuğrul, şunları söyledi:

"İnsanlar canlarını kurtarabilmek için kavurucu çöl sıcağında 250 kilometrelik yolu kat ederek Kenya'ya ulaşmaya çalışıyorlar. Çocuklar yollarda perişan oluyor ve bir çoğu göçü tamamlamadan ölüyor. Bu yüzden oraya çok daha fazla sağlık ekibi ve ilaç gönderilmesi gerekiyor. Her gün evinizde sevdiğiniz yavrularınızın kardeşleri orada ölüyorlar. Çocuklarıyla göç yoluna çıkan anneler bir tanesini bile kurtaramıyorlar. Annelerin ıstırabı çok büyük. Ölen çocukları düşünerek daha fazla yardımda bulunmak, daha fazla gayret göstermek lazım" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DEN BAŞKA YARDIM EDEN YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileri çalışmalarını yerinde takip ettiklerine işaret eden Ertuğrul, "Türkiye'den gelen yardım kuruluşlarının dışında kamplarda hiç kimse yok. Gerçekten bütün İslam Alemi, bütün Avrupa orada yok. Kızılhaç yok, sadece Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH ve Kimse Yok mu var. Türkiye'deki yardım kuruluşlarının dışında hiçbir yardım kuruluşunu göremedik "dedi. - İstanbul/ Bakirköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yardım Edin, Çocuklarınızın Kardeşleri Somali'de Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement