Yaş Yetmiş İş Bitmemiş! - Son Dakika
Güncel

Yaş Yetmiş İş Bitmemiş!

Yaş Yetmiş İş Bitmemiş!

70'lik Dede, Eşiyle Birlikte Dolandırıcılıktan Tutuklandı.

14.03.2011 05:31

Gazetelerde satış ilanlarını gördüğü arsaların sahipleri ile müşteri gibi irtibata geçip kimlik bilgileri ile arsanın tapu bilgilerine ulaşarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Sahip Top (71) ve eşi 67 yaşındaki eşi Gülbiye Top tutuklanarak cezaevine gönderildi. Evlerinde yapılan aramada çok sayıda sahte tapu ve kimlik belgesi bulunan yaşlı çiftin çocukları Cengiz Top ise aranıyor.

İddiaya göre Salih Top, Babaeski'deki arsası için bir gazetede satış ilanı veren Erdoğan Karababa'yla müşteri gibi irtibata geçti. Kendisini Ahmet Hacıoğlu olarak tanıtan Salih Top, Bahçelievler'de kendisine ait olmayan bir daire ile takas önerip arsa sahibi Erdoğan Karababa'yla anlaştı. Dolandırıcı Salih Top, Karababa'dan sözde devir işlemleri için 2 resim, kimlik fotokopisi ve arsaya ait parsel ile ada numarasını da aldı.

DOLANDIRILDIĞINI NOTERDE ANLADI

Salih Top, daha sonra, arsayı, emlakçı Mustafa Eliuz'a, 'damadım Erdoğan Karababa'nın arsası' diyerek 48 bin Lira'ya sattı. Paranın 41 bin liralık kısmı dolandırıcı Salih Top'a teslim eden Eliuz dolandırıldığını yaşlı adamdan aldığı vekaletnamenin noterde sahte olduğunu öğrenince anladı. Dolandırıldığını anlayan, Mustafa Eliuz Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyusunda bulundu. Şikayet üzerine Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Bürosu ekipleri harekete geçti. Arsanın gerçek sahibi Erdoğan Karababa'ya ulaşan polisler yapılan teknik takip sonucu şüpheli Salih Top'un adresine ulaştı.

ÇOCUKLARI DA ARANIYOR

Polis, Salih Top'un evine baskın düzenledi. Top gözaltına alınırken evde yapılan aramalarda çok sayıda çeşitli kişilere hazırlanmış tapu fotokopileri, tapular, vekaletnameler ele geçti. Hazırlanan başka kişi adına hazırlanmış sahte tapuda Salih Top'un eşi Gülbiye Top'un resmini gören dedektifler Gülbiye Top'u da gözaltına aldı. Evde ayrıca Top çiftinin çocukları olan Cengiz Top'un resminin de bulunduğu sahte nüfus cüzdanları, ehliyetler, araç ruhsatları da ele geçti. Cengiz Top da polis tarafından aranıyor.

YAŞLI ÇİFT TUTUKLANDI

Salih ve Gülbiye Top'un benzer suçtan Marmara Ereğlisi'nde de arandıkları ortaya çıktı. Nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik iddiasıyla mahkemeye sevk edilen Salip Top tutuklanarak cezaevine gönderildi. Marmara Ereğlisi'ndeki aranması nedeniyle Silivri Adliyesi'ne çıkarılan Gülbiye Top da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaş Yetmiş İş Bitmemiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement