Yaşam Tarzından Etkilenerek Müslüman Oldu - Son Dakika
Güncel

Yaşam Tarzından Etkilenerek Müslüman Oldu

Yaşam Tarzından Etkilenerek Müslüman Oldu

Bir Türk ile evlendikten sonra Alanya'da yaşamaya başlayan Rus Jesica Sngireva, yaşam tarzından etkilenerek Müslümanlığı seçti

07.11.2013 10:50

Bir Türk ile evlendikten sonra Alanya'da yaşayan Rus Jesica Sngireva, Müslüman oldu.

Tatil için 2 yıl önce geldiği Alanya'da bir Türk ile tanışıp evlenen ve turizm sektöründe çalışmaya başlayan Sngireva, yaşam tarzından etkilenerek Müslüman olmaya karar verdi.

Antalya Müftülüğüne başvuran Sngireva'ya düzenlenen törende ihtida belgesi verildi. Şehadet getirerek Müslüman olan ve "Seda" adını alan Sngireva'ya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Aydın, dini konularda bilgi vererek Rusça Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Aydın, yabancıların Müslümanlığa ilgisinin son yıllarda artmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

Özellikle son zamanlarda Müslüman olanların, İslam'ı araştırarak ya da Müslümanların yaşamlarından etkilenerek ihtida ettiklerini gördüklerini anlatan Aydın, "Dinimizin yaşantımızda gözükmesi hem kendimizi Allah katında mutlu edecek hem de Müslüman olmayanlara dinimizi dünya ve ahirette huzur kaynağı olarak yansıtacaktır" dedi.

Sngireva'ya "Aramıza hoş geldiniz" diyen Aydın, şöyle devam etti:

"Zaten insanlık dolayısıyla kardeşimizdiniz, şimdi de din kardeşimiz oldunuz. Bu şehadetinizle barış dini İslam'ı seçmiş oldunuz. İmanınız mübarek olsun. Şimdi tertemiz, yeniden doğmuş gibi gıpta edilecek bir insansınız. İslam'a göre, dini kabul ettiğiniz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah'ın bağışladığını sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed bizlere müjdelemektedir. Yaptıklarınızdan dolayı Allah'a karşı sorumlusunuz."

Aydın, İslam dinine girenlerin bazı görevleri bulunduğuna işaret ederek, "Bunlar şehadeti söylemek, namaz kılmak, Ramazan ayında oruç tutmak, zenginseniz zekat vermek, sağlık ve maddi durumunuza göre hacca gitmektir. Ayrıca İslam dini her zaman doğru ve dürüst olmayı gerektirir. Merhamet edene merhamet edileceği belirtilir. Emredilen ibadetler, ahlaki olgunluk kazandırır. Bunları yapmakla inşallah iyi bir Müslüman olursunuz" ifadesini kullandı.

Seda adını alan Sngireva ile İslam'ı seçmekle büyük bir huzur hissettiğini vurguladı. Eşi ile tanıştıktan sonra İslam dini hakkında bilgi edinmeye başladığını anlatan Sngireva, Kur'an-ı Kerim ve ezan dinlemenin kendisini heyecanlandırdığını kaydetti.

Sngireva, eşinin yurt dışında çalıştığını, zaman zaman gidip geldiğini belirterek, "3 sene dolduktan sonra Türk kimliği alacağım. Ondan sonra yurt dışına taşınacağız" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşam Tarzından Etkilenerek Müslüman Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement