Yedi Yıl Önce Bugün Yaşamını Yitiren Ünlü Şair Didem Madak Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Yedi Yıl Önce Bugün Yaşamını Yitiren Ünlü Şair Didem Madak Kimdir?

Yedi Yıl Önce Bugün Yaşamını Yitiren Ünlü Şair Didem Madak Kimdir?

Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden Didem Madak'ı ölüm yıl dönümünde sevenleri unutmadı ve sosyal medyada Didem Madak için binlerce paylaşım yapıldı. Peki Didem Madak kimdir?

24.07.2018 16:04

İNKILAP ŞİİR ÖDÜLÜ ALDI

, 8 Nisan 1970 yılında İzmir'de doğdu ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. İlköğrenimini Türkiye'de yaptıktan sonra babasının işi gereği gittiği Cenevre- İsviçre'de, College Calvin lisesinde orta öğretimini tamamladı. 1980-84 yılları arasında Amerika'da California State University, Long Beach Üniversitesi'nin Felsefe Bölümü'nden mezun oldu.Türkiye'ye döndükten sonra, ODTÜ'de yüksek lisansa başladı ve önce ODTÜ'de, sonra da Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İlk şiirleri Sombahar ve Ludingirra dergilerinde yayımlandı. 2000 yılında ''İnkılap Şiir Ödülünü''aldı.

Yedi Yıl Önce Bugün Yaşamını Yitiren Ünlü Şair <a class='keyword-sd' href='/didem-madak/' title='Didem Madak'>Didem Madak</a> Kimdir?

ÇEVİRİLER YAPTI, RADYO PROGRAMLARI SUNDU

İngilizce ve Fransızcadan çeviriler yaptı. John Updike'ın S. adlı romanının çevirisi 1992 yılında Yapı Kredi Yayınları tarafından basıldı. Vikram Seth'in An Equal Music (Maggiore Dörtlüsü, 2000) adlı romanını Türkçeye çevirdi. 1996-2004 yıllarında düzenli olarak TRT İstanbul Radyosu - Radyo III için klasik müzik ve edebiyat programları hazırladı. Ayrıca 1996 yılında bir yıl boyunca Mitoloji ve Müzik adlı bir programı Açık Radyo için hazırlayıp sundu.

KANSER NEDENİYLE HAYATA VEDA ETTİ

Ünlü şair, 2002-2003 yıllarında dört sömestr boyunca İstanbul Üniversitesi Dramaturji Bölümü'nde dersler verdi. 2003-2004 ders yılında, Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde, yüksek lisans öğrencilerine "Sanat Felsefesi" dersleri vermiştir.

Didem Madak, bir kadın şair olarak saysısız başarılara imza attı ve2011 yılında kanser nedeniyle 41 yaşında yaşamını yitirdi.

Eserleri

Grapon Kâğıtları (2001)

Ah'lar Ağacı (2002)

Pulbiber Mahallesi (2007)

Son Dakika Güncel Yedi Yıl Önce Bugün Yaşamını Yitiren Ünlü Şair Didem Madak Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement