Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika
Güncel

Yeni Eğitim Öğretim Yılı

Adana, Mersin ve Hatay'da 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinlikler ile başladı.

19.09.2016 15:26

Adana, Mersin ve Hatay'da 2016-2017 eğitim öğretim yılı düzenlenen etkinlikler ile başladı.

Adana'da Atatürk Parkı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yaptığı konuşmada, kentte bin 359 okulda 513 bin 645 öğrenci ile 28 bin 815 öğretmenin yeni eğitim ve öğretim yılına başlayacağını söyledi.

Öğretmenlerin eğitim öğretim yılı boyunca heyecanlarını kaybetmeden sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde azim ve kararlılıkla çalışacaklarına inandığını belirten Akpınar, okullaşma oranında, derslik ve öğretmen başına düşen öğrenci sayılarında, sınavlarda, ulusal ve yerel projelerde, hayat boyu eğitim alanında yapılan çalışmalarda, her gün daha iyiye giden bir performans sergilediklerini ifade etti.

Akpınar, bir binanın okul sayılabilmesi için en önemli şeyin öğrenci olduğuna vurgu yaparak, en güzel okulun bile öğrencisiz bu özelliği kazanamadığını dile getirdi.

-Mersin

Mersin'de 2016-2017 eğitim öğretim yılı, merkez Yenişehir ilçesindeki Müfide İlhan İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

Törende, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), hazırlanan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" videosunun gösterimi yapıldı, okula da "Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar hürriyet" ile "Bütün Türkiye tek yürek" yazılı pankartlar asıldı.

Vali Özdemir Çakacak, törende yaptığı konuşmada, ülkelerin kalkınmasındaki en büyük etkenin eğitim olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak özellikle son yıllarda, eğitimde hem fiziki anlamda kalitenin geliştirilmesi hem de çocuklarımızın daha iyi eğitim alması anlamında büyük yatırımlar yapıyoruz. Bu yatırımlardan Mersin ili olarak da fiziki yatırımlarımızın artırılması, dolayısıyla da eğitim kalitemizin artırılması için önemli yatırımlar yapıyoruz." dedi.

Eğitimde hayırseverlerin yardımlarının önemine işaret eden Çakacak, bu anlamda destek verenlere teşekkür etti.

Çakacak, öğrencilerin bir ülkenin aydınlık geleceği olduğunu ifade ederek, "Sevgili yavrularımızı, öğrencilerimizi geleceğe çok iyi hazırlamak durumundayız çünkü ülkeler arasında son derece büyük bir yarış var. Teknoloji gelişiyor, yetişmek mümkün olmuyor. Bu uluslararası rekabete ayak uydurmak için gençlerimizi de her alanda çok iyi yetiştirmek, donanımlı olarak geleceğe hazırlamak durumundayız. Bunun için öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Törende, 4. sınıf öğrencileri okula yeni başlayan öğrencilere çiçek hediye etti.

Vali Çakacak, beraberinde diğer yetkililer ile sınıfları gezerek, başarı dilediği öğrencilere hediyeler verdi.

Öte yandan MEB'in 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hazırladığı kitapçıklar da sıralarda yerini aldı.

Törene Vali Çakacak'ın yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve milletvekilleri de katıldı.

-Hatay

Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından Hatay'ın Antakya ilçesinde açılan Dünya Şehit Çocukları Okulu'nda eğitim gören Suriyeli yetim öğrenciler de ders başı yaptı.

Okulda 12 derslikte yaklaşık 700 öğrencinin 30 öğretmen nezaretinde eğitim ve öğretim göreceği belirtildi.

Okul Müdürü Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada yeni eğitim ve öğretim yılında tüm Türk ve Suriyeli öğrencilere başarılar diledi.

Köse, okullarında eğitim ve öğretim gören Suriyeli yetim öğrencilerin kırtasiye, giyim ve servislerin ücretsiz olarak Dünya Şehit Çocukları Vakfı tarafından karşılandığını kaydetti.

Okullarında sabah kız ve öğlenden sonra erkek öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade eden Köse, şu bilgileri aktardı:

"Okulumuzda bu yıl yaklaşık 700 Suriyeli yetim öğrencimiz var. Bizler burada birinci sınıftan on birinci sınıfa kadarki öğrencilere eğitim veriyoruz. Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrenciler Türk öğretmenler tarafından Türk müfredatına göre eğitim görürken diğer sınıflardaki öğrencilerimiz de Suriye müfredatına göre eğitim görecekler. Öğrencilerimiz Türkçe, İngilizce, Arapça, matematik, fen bilgisi, din dersi gibi 15 farklı branşta ders görüyor. Ben tüm öğrencilerimize yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diliyorum."

Yeni Eğitim Öğretim Yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Eğitim Öğretim Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement