'Yeşilovacık Limanı' Projesi Meclis Gündeminde - Son Dakika
Güncel

'Yeşilovacık Limanı' Projesi Meclis Gündeminde

\'Yeşilovacık Limanı\' Projesi Meclis Gündeminde

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde, balıkçı barınağı yerine 'Yeşilovacık Limanı' projesi adı altında yürütülen inşaat çalışmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

18.07.2013 13:19

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde, balıkçı barınağı yerine 'Yeşilovacık Limanı' projesi adı altında yürütülen inşaat çalışmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etti.

Konuyu, verdiği soru önergesi ile TBMM'ye taşıyan Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, "Bölgede yapımı planlanan nükleer santral ve termik santrallere lojistik amaçlı yapıldığı anlaşılan limanın inşaatının, çevre katliamına neden olduğu ve hukuka aykırı bir şekilde yapıldığı anlaşılmaktadır" dedi.

Mersin-Karaman Çevre Düzeni Planı'nın iptal edildiğini hatırlatan Atıcı, "Bu durumda liman inşaatı planlarda işaretli olmadığından yapımı suç teşkil etmektedir. Ayrıca, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 'Yeşilovacık Limanı Projesi' inşaatının başlaması için olumsuz görüş bildirmiştir. Kaçak olarak inşa edilen Yeşilovacık Limanı'nda ayrıca insan ve deniz canlılarının yaşamını tehlikeye atan kuvarsit madeni atıklarının dolgu malzemesi olarak kullanıldığı görülmüştür. Kuvarsit madeni bölgede ender bulunan Akdeniz foklarına ve caretta kaplumbağalarına zarar vermektedir" diye konuştu.

Atıcı, bu çerçevede TBMM'ye verdiği önergede şu soruların yanıtlanmasını istedi: "Yeşilovacık Limanı kaçak olarak mı yapılmaktadır? Değilse inşaat işi hangi izinlere dayanarak başlamıştır? Yeşilovacık balıkçı barınağı yerine 'liman yapımı projesi' hangi planlamaya göre yapılmak istenmektedir? Fok balıkları ve carettaların doğal yaşam alanı olan bu bölgede bir liman yapılması, tarafı olduğumuz uluslararası anlaşmalara uygun mudur? Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman yapımı için 'olumsuz' görüş bildirdiği halde inşaat işi neden hala devam etmektedir? Mersin Valiliği'nin yasa dışı inşaat işini durdurmak için herhangi bir girişimi olmuş mudur? Girişim olmadı ise nedenleri nelerdir? İnşaat işi devam eden limanın dolgusu için kuvarsit madeni atıklarının kullanılması mevzuata uygun mudur?" - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Yeşilovacık Limanı' Projesi Meclis Gündeminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement