Ytü'de Mezuniyet Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Ytü'de Mezuniyet Coşkusu

Ytü\'de Mezuniyet Coşkusu

Yıldız Teknik Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı mezunlarını verdi.

04.07.2013 16:16

Yıldız Teknik Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı mezunlarını verdi. Davutpaşa Kampüsü'nde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde öğrenciler heyecanlarını aileleri ve hocalarıyla paylaştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi 2013 mezunları, mezuniyet coşkularını, düzenlenen diploma ve ödül törenine katılan aileleri ile paylaştı. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) 2012-2013 Akademik Yılı mezunları diplomalarını düzenlenen törenle aldı. Hafta sonuna kadar devam edecek mezuniyet ve ödül törenlerinde 12 fakülte, 2 meslek yüksek okulundan mezun olan 4 bin 98 Yıldızlı öğrenci diplomalarını alarak yeni hayatlarına ilk adımlarını atacak. Törende üniversite geneli, fakültelerinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere de ödülleri veriliyor.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenlerine Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Prof. Dr. Salim Yüce, Prof. Dr. Turgut Kocatürk, YTÜ Öğretim Üyeleri, mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Her fakülte için ayrı ayrı düzenlenen törenler Cumhuriyet'in kurucu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatıldı.

REKTÖR YÜKSEK: "TÜRKİYE'NİN PARLAYAN YILDIZIYIZ"

Törenlerde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, insana yapılan yatırımın yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve uzun vadeli olanı olduğunu ifade etti. Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı, hedefi ilerlemek olan toplumların göz ardı edemeyeceğini belirten Prof. Dr. İsmail Yüksek, "Bu yatırımların en değerlisi ise kuşkusuz eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim zahmetli ve pahalı bir iştir, ancak eğitilmemenin bedeli, kişiler için de, ülkeler için de çok daha pahalıdır" şeklinde konuştu.

Rektör Yüksek, Türkiye'de yüzyılın parlayan yıldızı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin eğitim-araştırma kalitesi, sanayi ile entegre teknoparkı, ülke sorunlarına çözüm üretmeye çalışan sosyal sorumluluk anlayışı, yaşam boyu eğitim felsefesi ve girişimci üniversite kimliği ile Türk yükseköğrenimine imza attığını belirtti.

Mezun öğrencilere hitap eden Rektör Yüksek, "Aileleriniz sevgisi, ilgisi ve desteğiyle yetişen gençler olarak bugün buradasınız. Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen arkadaşlarınız oldu, birbirinize saygı duyarak, hoşgörü göstererek ve paylaşarak kendi görüşlerinizi oluşturdunuz. Biliyorsunuz iyi ve başarılı bir insan olmak ayrıcalıktır ve çaba ister, bunun için uğraşın. Bildiğimizi zannetmek öğrenmenin en büyük düşmanıdır. Asla bildiklerinizle yetinmeyin, zor koşullardan şikayet etmeyip değiştirmeye çalışın ve yaşadığınız hayatı anlamaya ve anlam vermeye gayret edin. Başardıklarınızın sonraki mezunlarımıza açılacak kapıların anahtarı olacağını hiç aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Öğrencilere "Şimdi yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve ondan aldığınız güçle bir başka dönemin başlangıcını yapıyorsunuz" diyen Rektör Yüksek, "Bir Yıldızlı olarak; ülkenize, üniversitenize ve geleceğinize olan inancınızı ve kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Yıldız Teknik Üniversitesinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyiniz" tavsiyesinde bulundu.

MEZUN ÖĞRENCİLERE 'YILDIZ KARİYER MERKEZİ' MÜJDESİ

YTÜ olarak yaklaşık 1 ay içinde mezun öğrencilere istihdam desteği verecek Yıldız Kariyer Merkezini hayata geçireceklerini belirten Rektör Yüksek, mezun öğrencileri sisteme kayıt olmaya çağırdı. Yüksek şöyle konuştu: "Türkiye'nin en kapsamlı kariyer sitesi olacak ve şu an yazılımı tamamlanmak üzere olan sitemizin, diğer örneklerinden farklı olarak çok fonksiyonlu bir İK sitesi işlevi olacak ve mezunlarımıza yeni iş imkanları sunarak onlara desteğe devam edeceğiz. Mezunlar Derneğimiz ile işbirliği içerisinde çalışacak olan Kariyer Merkezimiz hayata geçtikten sonra lütfen merkezimize kayıt olunuz."

"DÖRT YIL ÖNCE ALDIĞIMIZ EMANETLERİ TESLİM EDİYORUZ"

Konuşmasında ailelere de seslenen Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek, dört yıl önce aldıkları ve emanet olarak gördükleri öğrencilerini teslim etmenin zamanının geldiğini ifade etti. Mezun öğrencilerin ailelerinin haklı bir mutluluk ve gurur yaşadığını belirten Rektör Yüksek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün eğitim hayatları boyunca evlatlarınız için döktüğünüz gözyaşları, anlam ve değer kazanacak. Evlatlarınız ne düşünür bilemem, ancak ben Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü olarak, değerli anne ve babaların önünde saygı ve minnetle eğiliyorum."

MEZUN ÖĞRENCİLER, ANNE-BABA VE HOCALARINI AYAKTA ALKIŞLADI

Rektör Yüksek'in davetiyle ayağa kalkan öğrenciler, eğitimlerini tamamlamaları için her türlü fedakarlığı yapan anne-babaları ve öğrenim süresince büyük emek sarf eden hocalarını alkışladı. Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları ve mezun öğrenciler adına dereceye giren öğrencilerin yaptıkları konuşmaların ardından, eğitimleri boyunca gösterdikleri başarı ile diplomalarını almaya hak kazanan öğrencilere diplomaları verildi.

Dereceye giren öğrenciler diploma, ödül ve plaketlerini YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'in elinden aldı.

Cuma günü sona erecek törenler www.yildiztekniktv.com adresinden canlı yayınlanmaya devam ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement