Yüksekova'da Virajlı Yol Protestosu - Son Dakika
Güncel

Yüksekova'da Virajlı Yol Protestosu

Yüksekova\'da Virajlı Yol Protestosu

Yüksekova-van karayolunda çöplük mevki olarak adlandırılan virajlı yol, ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olduğu gerekçesiyle protesto edildi.

21.11.2014 15:12

Yüksekova-van karayolunda çöplük mevki olarak adlandırılan virajlı yol, ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olduğu gerekçesiyle protesto edildi. Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan, karayolunun durumunu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen kazaları önleyecek her hangi bir tedbirin alınmadığını ileri sürdü.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Yavuz Özcan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı İrfan Sarı ve sürücüler, oturma eyleminde bulunmak ve basın açıklaması yapmak üzere Yüksekova- Van Karayolunun 25'inci kilometresinde bir araya geldi. Çöplük mevki olarak adlandırılan virajlı yolda bir araya gelen grup, burada karayolunu trafiğe kapatarak önce basın açıklaması yaptı. Arslan, Özcan ve Sarı yapıtıkları basın açıklamasında karayolları yetkililerini suçladı.

Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Arslan, 2 gün önce meydana gelen tarafik kazasında 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 9 kişinin de yaralandığını hatırlatırken, Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Özcan virajlı yolun büyük bir sorun haline geldiğini ve sık sık kazalara neden olduğunu söyledi. Özcan, karayolunun durumunu defalarca yetkililere bildirmelerine rağmen, kazaları önleyecek her hangi bir tedbirin alınmadığını belirterek, "Yaşanan kazaların sorumlusu Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Kavşağın standartlara uygun olup olmadığını belirlemek için gerekli incelemeler yapmalıdır ve eğer bir sorun varsa kavşakta yeniden bir düzenleme yapılarak trafik güvenliğine uygun hale getirilmelidir" dedi.

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İrfan Sarı ise yolun bir çok defa ölümlü ve yaralamala kazalara neden olduğunu belirtirken, üvey evalat muamelesi gördüklerini öne sürdü. Sarı, "Yol, Esendere sınır kapısından dolayı TIR güzergahına da açık bir karayoludur. Bir çok kentte yollar yapılırken, Hakkari üyev evlat muamelesi görüyor" dedi. Yapılan açıklamaların ardından 5 kakikalık oturma eylemi yapıldı. Eylemin ardından da kalabalık dağıldı. - Ksekovahakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüksekova'da Virajlı Yol Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement