Yunanistan Başbakanı Ankara'ya geldi, Erdoğan ile görüşecek - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Başbakanı Ankara'ya geldi, Erdoğan ile görüşecek

Yunanistan Başbakanı Ankara\'ya geldi, Erdoğan ile görüşecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi. Miçotakis'in ziyaretinde, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik adımlar ele alınacak. Ayrıca, güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulacak ve anlaşmaların imzalanması gündemde yer alacak.

13.05.2024 15:47

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara'ya geldi.

Miçotakis ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, saat 15.08'de Esenboğa Havalimanı'na indi.

Başbakan Miçotakis'i, havalimanında, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Köylüoğlu, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu, Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler ve Denizcilik-Havacılık-Hudut Genel Müdürü Büyükelçi Burak Özügergin, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Theodoros Bizakis ile diğer yetkililer karşıladı.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilecek. İki liderin görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi de öngörülüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetine icabetle Ankara'ya gelen Miçotakis'in ziyaretinde, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ikili ilişkiler çeşitli boyutlarıyla gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve küresel meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülen ziyaret kapsamında, ilişkilerin ahdi zeminine katkı sağlayacak anlaşmaların imzalanması da gündemde yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Başbakanı Ankara'ya geldi, Erdoğan ile görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement