Yunus Emre Kültür Merkezi Kosova'da Haziran Ayında Açılıyor - Son Dakika
Güncel

Yunus Emre Kültür Merkezi Kosova'da Haziran Ayında Açılıyor

Yunus Emre Kültür Merkezi Kosova\'da Haziran Ayında Açılıyor

eğitim almak isteyenlere hizmet vermek maksadıyla dünyanın birçok ülkesinde kurulan Yunus Emre Kültür Merkezleri, Kosova'da da kuruluyor.

11.05.2011 12:00

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk Dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak ve bununla ilgili

eğitim almak isteyenlere hizmet vermek maksadıyla dünyanın birçok ülkesinde kurulan Yunus Emre Kültür Merkezleri, Kosova'da da kuruluyor. Yunus Emre Enstitüsü tarafından 2007 yılından bu yana dünyanın birçok ülkesinde kurulan 'Yunus Emre Kültür Merkezleri' Priştine ve Prizren'de de ofisler açıyor. Türkiye'nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini artırıp dostluğunu geliştirmek maksadıyla kurulan merkezlerde; çeşitli projeler, kültürel etkinlikler ve kurslar düzenleyecek. Binaları kiralanan ve önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacak olan 'Yunus Emre Kültür Merkezi'nin eğitim faaliyetleri dışında, 1999 yılın öncesi çıkan ve şuan yayınlanmamakta olan Tan ve Çevre gibi dergilerin tekrar gün yüzü bulacağı ifade edildi.

Kosova'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Bilkan, konuyla ilgili DHA mikrofonlarına yaptığı açıklamalarda Yunus Emre Kültür Merkezlerinin önümüzdeki aydan itibaren faaliyetlerine başlayacaklarını söyledi.

Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki dostlukları pekiştirmeyi ve kültürler arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen Yunus Emre Kültür Merkezleri, aralarında Arnavutluk, Makedonya, Bosna 'Hersek, Mısır ve London olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde hizmet veriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunus Emre Kültür Merkezi Kosova'da Haziran Ayında Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement