Yurttan Kaçıp Tecavüze Uğrayan Kızın Çaresizliği Günlüğünde Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yurttan Kaçıp Tecavüze Uğrayan Kızın Çaresizliği Günlüğünde Ortaya Çıktı

Yurttan Kaçıp Tecavüze Uğrayan Kızın Çaresizliği Günlüğünde Ortaya Çıktı

Aydın'ın Çine İlçesi'nde, kaldığı Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'ndan kaçıp, bir çok kişiyle birlikte olan ve 7 aylık hamile olduğu belirlenen 16 yaşındaki S.Ü. 'nün çaresizliği günlüğünde ortaya çıktı.

03.06.2011 18:40

Aydın'ın Çine İlçesi'nde, kaldığı Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'ndan kaçıp, bir çok kişiyle birlikte olan ve 7 aylık hamile olduğu belirlenen 16 yaşındaki S. Ü. 'nün çaresizliği günlüğünde ortaya çıktı. S. Ü. 'nün günlüğünde "Üstüme gelmeyin kefen giymeye hazırım. Kısa bir mezar ziyareti gibiydi, yüreğime girişi, geldi canıma okudu ve gitti" yazdığı ortaya çıktı.

Aydın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Esirgeme Kurumu Yurdu'nda kalan S. Ü. , iki hafta önce kaçtı. S. Ü. 'nün, çok sevdiği bir erkek tarafından uyuşturucuya alıştırılıp, başka erkeklere pazarlandığını ve hamile olduğunu anlattığı arkadaşı M. A. , durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine soruşturma başlatan jandarma, yurtan kaçan S. Ü. 'yü dört gün sonra Karpuzlu İlçesi'ndeki bir evde buldu. Genç kızın, üç yıldır çok sayıda kişinin tecavüzüne uğradığı, uyuşturucaya alıştırıldığı ve dövüldüğü belirlendi. Aydın Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen S. Ü. , devlet korumasına alındı. S. Ü. 'nun barındığı yer gizli tutuluyor.

Çine'ye bağlı Çatlı Köyü'nde yaşayan M.Ü. , üvey kızı S. Ü. 'nün yaşadıklarını gözyaşları içinde DHA muhabirene anlattı. M.Ü. , çiftçilik yapan S. T. ve S. T. çiftinin bakamadıkları çocukları S. Ü. 'nün nüfusunu 1 yaşındayken üzerine geçirttiğini belirterek şunları söyledi:

"Doğurmam şart değil, o bana öz çocuğumdan daha yakındı. Okuyup öğretmen olmak istiyordu. Çok zekiydi. Ancak üç-dört yıl önce aşık olduğu bir genç tarafından kullanıldı. Uyuşturucuya alıştırılıp, erkeklere satılmaya başlandı. Kaymakamlık, jandarma, emniyet müracaat etmediğim yer kalmadı. Son olarak bir yıl önce, benden alıp yetiştirme yurda yerleştirdiler. Ama orada da rahat bırakmadılar. Tehditle yurttan çıkmasını sağlayıp, uyuşturucu verip, erkeklere pazarmaya devam ettiler. S. Ü. , yaşadıklarını bana anlatıyordu. Erkeklerle yatmak istemediği için üç kez bıçakladılar, bir kez de kaçmasın diye bacağını kırdılar. Çaresizdi. Devlet ona sahip çıkamadı. "

Çatlı Köyü Muhtarı 67 yaşındaki C.T. , S. Ü. 'nün yeğeni olduğunu belirterek, "Babası öldükten sonra akrabası bakmaya başladı. Çok hareketli bir kızdı. 14 yaşından itibaren başına gelenleri, ilçedeki tüm yetkili kişiler biliyordu. Çare bulamadık. Onu bu hayattan kurtarmak için bir yıl önce devletin yurduna yerleştirdim" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yurttan Kaçıp Tecavüze Uğrayan Kızın Çaresizliği Günlüğünde Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement