Zeytinburnu'ndaki Gökdelenlerle İlgili Karar - Son Dakika
Güncel

Zeytinburnu'ndaki Gökdelenlerle İlgili Karar

Zeytinburnu\'ndaki Gökdelenlerle İlgili Karar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Bu konuda konuşmak için henüz erken. 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan haberdar olduk ama tebligat yapılmadı. Tebligat geldikten sonra ge...

02.12.2013 17:56

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zeytinburnu'daki gökdelenlerin silüeti bozduğu iddiasıyla açılan davada verilen kararla ilgili, "Bu konuda konuşmak için henüz erken. 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan haberdar olduk ama tebligat yapılmadı. Tebligat geldikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tabi ki yargı kararlarına saygımız sonsuz" dedi.

Miniatürk'teki bir serginin açılışını yapan Başkan Topbaş, tören sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, Zeytinburnu sahil yolunda tarihi silüeti bozduğu tartışmalarına neden olan gökdelenlerle ilgili kararın henüz kendilerine ulaşmadığını belirterek, "Bu konuda konuşmak için henüz erken, 4. İdare Mahkemesi'nin verdiği karardan haberdar olduk ama tebligat yapılmadı. Tebligat geldikten sonra gerekli açıklamaları yaparız. Tabiki yargı kararlarına saygımız sonsuz" dedi.

Olası bir yıkım kararında tavırlarının ne olacağı yönündeki soru üzerine Topbaş, "Onu o zaman konuşacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Yıkılacak dairelerin bir kısmı da satılmış" ifadeleri üzerine Topbaş, "Onu o zaman konuşacağız. Şimdi bu yargı kararı bize tebliğ edilsin. İlgili hukukçularımız ve ilgili birimlerimiz değerlendirsin. Gerekli açıklamayı yaparız. Fakat şu anda bunu söylemek için erken" diye konuştu.

"Mayıs ayında OnaltıDokuz'un imar planları da iptal edilmişti. Onunla alakalı Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışması oldu mu?" sorusuna Topbaş, "Sonuç olarak OnaltıDokuz ile ilgili idare mahkemesinin verdiği karar bize tebliğ edildikten sonra belediyemizin hukuk işleri müşavirliği ve diğer birimler bunu değerlendirecek. Ondan sonra da tabi kamuoyuna açıklama yapacağız. Yargıya herkes saygılı olacaktır" yanıtını verdi.

Kanal İstanbul

Kanal İstanbul ile ilgili de bir tebligatname hazırlandığı yönündeki sorular üzerine Topbaş, projeyle maliyetleri az olan ve kamu arazileri ön planda tutularak bir güzergah düşünüldüğünü anlattı.

Topbaş, "Bölgeyi fazla tahrip etmeyen ve ekolojisini göz ününde bulunduran bir kanal güzergahı tespit edilmişti. İlgili bakanlıklar da çalışmalarını yapmaktalar. Bu tebligatlar tabi ki yapılacak. Zamanı gelince projenin ihalesine de çıkılacak" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler

İstanbul'da partilerin yerel seçimlerde aday açıklama süreçlerini de değerlendiren Kadir Topbaş, şunları söyledi:

"Siyasi partilerin açıklamalarından sonra kararı halk verecek. Karar İstanbullular tarafından değerlendirilecek. Ayın beşinde sayın Başbakanımız, adayları açıklayacak. Ondan sonra tabi ki aday süreci bizde başlamış olacak. Burada şunu bir espri olarak söylemek isterim. Neden İstanbul'da değil de Amerika'da? Onu da tabi anlamak mümkün değil. Bu da farklı bir şey. Çünkü İstanbul'a İstanbullular karar verecek. İstanbul'un başkanlığına başkaları karar veremez. Bu yerel bir seçim, kentlerimizin geleceği, insanların yaşam alanlarının geleceği demektir. Burada hassasiyetler biraz daha farklıdır. Karar vericilerin hassasiyetlerinin devam edeceğine inanıyorum. Verilecek kararlar İstanbul için Türkiye için çok önemli. İstanbul'a bakış çok farklı. İstanbul bir emanet ve bu emaneti taşıyabilecek insanların tercih edileceğini ve burada daha hassas davranılacağını biliyorum."

Kadir Topbaş, bir soru üzerine de dershanelerin özel okula dönüştürülmesiyle ilgili tartışmaları her yurttaş gibi kaygıyla izlediğini belirterek, "Bu tartışmalara fazla girmek istemiyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytinburnu'ndaki Gökdelenlerle İlgili Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement