Zülfü Livaneli'den Yaşar Kemal'in balmumu figürüne ziyaret - Son Dakika
Güncel

Zülfü Livaneli'den Yaşar Kemal'in balmumu figürüne ziyaret

Zülfü Livaneli\'den Yaşar Kemal\'in balmumu figürüne ziyaret

Yaşar Kemal ölümünün ikinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılırken, kırk dört yıllık dostu Zülfü Livaneli, büyük yazarın Madame Tussauds İstanbul'da bulunan balmumu figürü ile yan yana geldi.

01.03.2017 11:48  Güncelleme: 14:34

Yaşar Kemal'in hayata gözlerini yummasının üzerinden iki yıl geçti. Kendine özgü tarzıyla Türkiye edebiyatının en önemli isimleri arasında yer alan Yaşar Kemal'le kırk dört yıllık bir dostluğu paylaşan Zülfü Livaneli, ölüm yıldönümünde yazarın Madame Tussauds İstanbul'da bulunan balmumu figürünü ziyaret etti.

1990'ların Yaşar Kemal'i…

Madame Tussauds İstanbul'u ziyaret edenlerin karşılıklı koltuklarda adeta büyük yazarla sohbet eder gibi fotoğraf çektirebildiği balmumu figür, Yaşar Kemal'in 1990'lı yıllardaki fotoğrafları esas alınarak hazırlandı. Figür, 30'un üzerinde sanatçı tarafından 6 ayı geçen bir sürede üretildi. Figür üzerinde çalışan Madame Tussauds araştırma ekibi, yazarın eşi tarafından sağlanan arşiv belgelerinin yanısıra , yazarın İngilizceye tercüme edilmiş kitaplarını okuyarak Yaşar Kemal'i daha yakından tanıma fırsatı yakaladı. Figür üzerindeki tüm orijinal kıyafetler, ayakkabı ve gözlük, usta yazarın eşi tarafından Madame Tussauds İstanbul'a hediye edildi. Yaşar Kemal figürü Madame Tussauds İstanbul'da kültür sanat bölümünde sergilenirken , merkezde figürü yer alan tek edebiyatçı olma özelliğini taşıyor.

Madame Tussauds İstanbul, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Grand Pera projesinin ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alanda ziyaretçilerini ağırlıyor. Türkiye'den ve dünyadan 55 ünlü ismi yakından görme, hissetme, birlikte fotoğraf çekme fırsatı sunan merkez, eğlenceli ve interaktif bir eğlence vadediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zülfü Livaneli'den Yaşar Kemal'in balmumu figürüne ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement