1 Kasım Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

1 Kasım Genel Seçime Doğru

1 Kasım Genel Seçime Doğru

Ak Parti Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce, Van da seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret etti.

20.10.2015 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce, Van da seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret etti.

1 Kasım seçimlerine az bir zaman kala çalışmalarına hız veren Ak Parti Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce, Kazım Karabekir Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Fevzi Çakmak Caddesinde bulunan esnafları ziyaret ederek son zamanlarda yaşanan sıkıntıları konuştu. Çevresinde toplanan kalabalığa hitap eden Ak Parti Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce, ekonomik sıkıntıların Kürt sorunuyla bağlantılı olduğunu vurguladı. Merak edip toplanan kalabalığı Kürtlerle ilgili bir açıklama yapan İnce, "Varlıklara ad koymak insanın en önemli özelliklerinden biridir. Kur'an'ın sembolik anlatımıyla canlandırdığı metafizik sahnede insanın meleklerden ve cinlerden üstünlüğünün bir göstergesi olarak sunulur bu özellik. Eşyaya ad koymak varlıkla sağlıklı iletişim kurmak ve ondan azami derecede istifade edebilmek anlamına gelir" dedi.

"YANLIŞ BİR ADLANDIRMA OLDU"

Türkiye'de Kemalist rejim Anadolu ölçeğinde bir yanlış adlandırma örneğidir diyen İnce," Bu yüzden hiç de verimli olmayan bir seksen doksan sene yaşadık. Her insan kümesi bu coğrafyada kendisine ait olmayan isimler altında varlığını sürdürmek zorunda kaldı. Alevi olan Sünni, Sünni olan laik, Kürt olan Türk ismiyle kendini ifade etmek durumunda bırakıldı. ve tabi herhangi bir gelişme, ilerleme olmadı. Çünkü isim ile müsemma arasında doğrudan bir ilişki vardır. Müsemmadan verim almak için onu doğru şekilde isimlendirmek gerekir. Adını doğru koymazsan eşya dönüp sana bakmaz" dedi.

Kürtlere seksen sene Türk dendi, Kürt oralı olmadı. Ak Partili yıllarda doğru ad koyma çabası gösterildi. Bu sefer Kürd'ün bırakıldığı yerde olmadığı görüldü. Çünkü karşıt bir adlandırma ile Kürt'de asli anlamından uzaklaştırılmıştı diyen Ak Parti Van Milletvekili adayı Vahdettin İnce, Kemalizm Türkü yeniden anlamlandırırken Kürdü de gergef gibi işlemişti. Kemalizm bir ifsat edici adlandırma hareketiydi diye konuştu.

"DAVAMIZ DOĞRU AD KOYMA DAVASIDIR"

İnce, "Kürtlerin ölümlere sürüklenmesi ve bölgenin yangın yerine çevrilmesi gösteriyor ki Kürt tarafında yanlış adlandırma belirleyicidir. Başka türlü burnunu göstermekten utanan bir Kürt kadını, normal şartlarda en azından namus meselesi yapılacak bir davranışı yani "LGBT" dövizini taşıyamazdı. Kelimelerin asli anlamlarını bulması için çok çalışmamız gerekir çok. Eşyaya, varlığa ve insana doğru zaviyeden bakıp doğru adlandırmayı gerçekleştirme azmindeki anlayışın egemen olması için de. Kürt halkı, sadece günü birlik çıkarları için değil, dinimiz için, geleceğimiz için, İslam dinimize yakışır bir neslin yetişmesi anlamında. Bizden sonraki nesille sağlıklı ve güvenilir bir ülke bırakmak, ekonomik anlamda da kendi ayakları üzerinde durabilen bir ülkede yaşamak konusunda, halkımızın hiç tereddüt etmeden 1 Kasım'da AK Parti'ye oy vereceklerine inancım tamdır" şeklinde sözlerini tamamladı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1 Kasım Genel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement